ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Εκδηλώσεις

Στανίση 2
57013 Παλαιόκαστρο
Τηλ. 2310696185
Fax. 2310696925
mail@dim-palaiok.thess.sch.gr

αρχικήτο σχολείο μαςπροσωπικόσκάκιμουσικήprojectsεκδηλώσειςολοήμερο

έγγραφαεκπαιδευτικό υλικόπεριβάλλοντο βήμα των εκπαιδευτικώνσυνδέσειςσύλλογος γονέων

Επιστροφή

Εκδηλώσεις   2009-10   2010-11   2011-12  2012-13  2013-14  2014-15  2015-16  2016-17

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

  Την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης της ΣΤ΄ τάξης στο Δημοτικό Κτίριο "Παύλος Μελάς".

 

 

  Πέρασαν κιόλας  αυτά τα χρόνια…… όταν το χέρι της μανούλας  μας δεμένο στο   δικό μας , μας άφηνε στην αυλή του δημοτικού για να συναντήσουμε τόσα άλλα χεράκια ,για να παίξουμε και να δημιουργήσουμε μαζί. Χαμόγελα και αμέριστη υπομονή και αγάπη δεχτήκαμε από τους δασκάλους μας στη νέα πορεία της ζωής μας ,μια πορεία γεμάτη γνώσεις και εκπλήξεις ……  Ήρθε  λοιπόν η στιγμή ν’ αποχαιρετήσουμε αυτήν την αυλή ,για να βρεθούμε έφηβοι πια  στα θρανία του Γυμνασίου.

  Επιλέξαμε την παράδοση μας μέσα από την μουσική ,τους χορούς και τα τραγούδια του Ελληνισμού  που ανθούσε στη  Μικρά Ασία.  Θεατρικά δρώμενα  μαρτυρούσαν  την ανεμελιά των Ελλήνων εκείνης της εποχής   αλλά και την αγωνία τους  μπροστά  στις ιστορικές εξελίξεις .Κι αν άφησαν τις αναμνήσεις τους σε εκείνα τα χώματα , ως πρόσφυγες  προχώρησαν κουβαλώντας στον μπόγο  τους πίστη  ,ελπίδα και όνειρα για τη νέα ζωή…..

Τώρα όμως ένα θαυμάσιο καλοκαίρι μας περιμένει !

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "Ο ΧΡΟΥΣΑΪΤΟΣ ΑΤΥΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ ΡΟΔΟΓΑΛΗ"

 Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας παρακολούθησαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  τη θεατρική  παράσταση "Ο Χρουσαϊτός Άτυς και η βασιλοπούλα Ροδογάλη"  από τη θεατρική ομάδα "Μικρός Βορράς".

 

Ο Χρουσαϊτός Άτυς και η βασιλιοπούλα Ροδογάλη

 Ένα μικρασιάτικο λαϊκό παραμύθι

 Το παραμύθι, διατηρώντας το αυθεντικό μικρασιατικό γλωσσικό ιδίωμα, αφηγείται τις περιπέτειες της βασιλοπούλας Ροδογάλης, η οποία μετά τον θάνατο του βασιλιά πατέρα της διώχνεται από τις κακιές αδερφές της και ζει με την παραμάνα της σ' έναν μικρό πύργο. Μια μέρα ένας ολόχρυσος αϊτός μπαίνει στην κάμαρα της βασιλοπούλας, τινάζει τα φτερά του και εμφανίζεται μπροστά της ένα παλικάρι σαν άγγελος, ένα βασιλόπουλο μαγεμένο, ο Άτυς. Η αγάπη τους, που μόλις γεννήθηκε, θα χρειαστεί ωστόσο να ξεπεράσει πολλά εμπόδια πριν τους χαρίσει την ευτυχία...

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΟΞΑ ΚΩΤΣΑΛΙΔΟΥ  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 

Στις 23 Απριλίου 2018 το σχολείο μας με πολλή χαρά υποδέχθηκε τη συγγραφέα Δόξα   Κωτσαλίδου  για να παρουσιάσει και να υλοποιήσει δράσεις σχετικές με το παιδικό βιβλίο στους μαθητές μας.

Η παρουσίαση αυτή οργανώθηκε με αφορμή την  παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου και συνδυάστηκε με δραστηριότητες που υλοποιούνται στο project του προγράμματος Erasmus+   “Multiple Intelligences. On the path to New Minds”.

Οι μαθητές παρακινήθηκαν να αναζητήσουν τις αλήθειες και τα ψέματα που κρύβονται στα παραμύθια.  Με κλειστά μάτια βρέθηκαν σε χώρους φανταστικούς. Πολύχρωμοι χαρταετοί έγιναν οι ήρωες της  ιστορίας που άρχισε να πλάθεται.  Ακολούθησαν με τις κινήσεις τους το πέταγμα των χαρταετών, ένοιωσαν τα συναισθήματα περιφρόνησης του διαφορετικού χαρταετού, του σταυραετού, συμμετείχαν κινητικά και ηχητικά στις ασκήσεις ενθάρρυνσης…, τέλος όλοι οι χαρταετοί στήθηκαν ψηλά με το σταυραετό της ιστορίας.

Στη συνέχεια,  ξεχώρισαν την αλήθεια από τα φανταστικά στοιχεία του παραμυθιού.  Προβληματίστηκαν για τις διαπροσωπικές σχέσεις και τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Η εκδήλωση αγκαλιάσθηκε από τους μαθητές μας, καθώς καθ’ όλη τη διάρκειά της υπήρχε ενθουσιώδης συμμετοχή τους, εκπληρώνοντας έτσι τις προσδοκίες μας για ενίσχυση και ανάπτυξη  της γλωσσικής, κιναισθητικής, χωρικής, λογικής, διαπροσωπικής και ενδοπροσωπικής νοημοσύνης τους.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 Την Παρασκευή  23 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄τάξης.

  Μέσα από θεατρικά δρώμενα, αναγνώσματα, ποιήματα, χορούς και τραγούδια οι μαθητές/τριες ζωντάνεψαν τις μνήμες της εθνικής επετείου και τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που κράτησαν στην καρδιά τους άσβεστη τη φλόγα της λευτεριάς.

 

Υπεύθυνοι γιορτής:  Βίτκος Απόστολος, δάσκαλος  Ε1 τμήματος

                            Γαλάνης Γεώργιος,  δάσκαλος  Ε2 τμήματος                            

                            Ζάχος Χρήστος, εκπαιδευτικός Μουσικής

                            Καραφυλιά  Μαρία , εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

                            Παλαιστίδου Ολυμπία, εκπαιδευτικός Εικαστικών

 

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ

 

  Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης οι οποίοι στην αρχή παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι της κυρά-Καλής» και στο τέλος τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

  Η κυρά-Καλή μαζί με νεράιδες, ζαχαρωτά, στρατιωτάκια και την ιστορία της γέννησης του Χριστού ταξίδεψαν στα όνειρα της Χριστίνας και του Αλέξη. Μαζί με τα παιδιά βρίσκονταν οι γονείς τους, ξυλοκόποι, η Νύχτα και ένας χιονάνθρωπος.

 

  Στο μουσικό μέρος της γιορτής συμμετείχαν μαθητές/τριες από την έκτη τάξη.                                                                                                          

 

 Υπεύθυνοι της γιορτής ήταν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων

 

Γουτκίδου Κατερίνα       (Β1)

Μαμώλης Βασίλης         (Β2)

Βαλδούμα Γιώτα           (Β3)

         Παλαιστίδου Ολυμπία    (Εικαστικά)

       Τόγια Άλκηστις             (Μουσική)

                  Γκιούνα Αγάπη             (Θεατρική Αγωγή)

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης του σχολείου μας σας εύχονται Καλές Γιορτές!

 

 

 

Φωτογραφίες από τη γιορτή

 

DSCN0821

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ"

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας εκδήλωση από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄τάξης για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μετά την αναφορά όσων συνέβησαν εκείνες τις ημέρες από τον Τζελέπη Γεώργιο, δάσκαλο του ολοήμερου σχολείου μας, οι μαθητές/τριές μας μέσα από τραγούδια, ποιήματα, ανάγνωση χρονικού και θεατρικό δρώμενο τίμησαν τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.  

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες της Δ΄ τάξης Τυριλιώμη Ευαγγελία και Μποζάνη Ευδοκία.

Ευχαριστούμε για τη σημαντική βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τη μουσικό του σχολείου μας Τόγια Άλκηστις καθώς και την εκπαιδευτικό της θεατρικής αγωγής Γκιούνα Αγάπη.

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ "ΟΧΙ"

 

 Το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2017 τα τρία τμήματα της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη γιορτή της πιο ιστορικής άρνησης στη σύγχρονη ιστορία μας. 

 Βροντοφώναξαν για άλλη μια χρονιά το ΟΧΙ απέναντι σε ό,τι βαραίνει με αίμα και βάσανα την ανθρωπότητα. ΟΧΙ στις βαναυσότητες του φασισμού και του ναζισμού  και στον ευτελισμό της αξίας του ανθρώπου. ΟΧΙ στην προσπάθεια καταδυνάστευσης των αδυνάμων από τους ισχυρούς.  

 Μετά την αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο από τον  κύριο Γεώργιο  Τσίκνα, δάσκαλο της έκτης τάξης του σχολείου μας, οι μαθητές μας  με ποιήματα και μικρά θεατρικά μάς  διηγήθηκαν τους αγώνες των ηρώων μας απέναντι στους Ιταλούς και τους Γερμανούς τα χρόνια του 1940. Μας θύμισαν την επακόλουθη τριπλή κατοχή, την πείνα και τον θάνατο που παραμόνευε στα στενά των πόλεων, αλλά και τη χαρά της απελευθέρωσης. Και αν συνδυάσουμε αυτή τη χαρά με τις άλλες δυο σημαντικές γιορτές, αυτήν του Αγίου Δημητρίου και εκείνη της  παράδοσης της Θεσσαλονίκης μας από τους Οθωμανούς  στους Έλληνες (πριν από 105 χρόνια), η σημασία της γιορτής παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

 Την αξία αυτή τόνισαν  με τα τραγούδια τους και το μήνυμά τους οι μαθητές:

Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 Ευχαριστούμε για τη σημαντική βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της γιορτής τους μουσικούς του σχολείου μας καθώς και τις εκπαιδευτικούς των εικαστικών και της θεατρικής αγωγής.

 

 

 

 

4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

 

 Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο της 4ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα "Αθλούμαι-Χαρά, Ζω το μέλλον", το σχολείο μας αποφάσισε να υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις :

Αθλητικές δραστηριότητες

Κινητικές δραστηριότητες

Παιχνίδια

Χορό

Προβολή ταινιών σχετικής θεματολογίας

 

 Σκοπός η παρακίνηση και η ενθάρρυνση των παιδιών να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με απώτερο στόχο τη δια βίου μάθηση.

 Υπεύθυνοι της υλοποίησης των δραστηριοτήτων ήταν οι εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής Καραφυλιά Μαρία και Τσιλιμπώνης Κώστας.

 

 

 


 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017  τελέσθηκε από τον π. Εμμανουήλ Κοντάκη ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά .

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

 

 

 

Επιστροφή στην αρχή