ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Εκδηλώσεις

Στανίση 2
57013 Παλαιόκαστρο
Τηλ. 2310696185
Fax. 2310696925
mail@dim-palaiok.thess.sch.gr

αρχικήτο σχολείο μαςπροσωπικόσκάκιμουσικήprojectsεκδηλώσειςολοήμερο

έγγραφαεκπαιδευτικό υλικόπεριβάλλοντο βήμα των εκπαιδευτικώνσυνδέσειςσύλλογος γονέων

Επιστροφή

Εκδηλώσεις   2009-10   2010-11   2011-12  2012-13  2013-14  2014-15

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ

 

  Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης οι οποίοι στην αρχή παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι της κυρά-Καλής» και στο τέλος τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

  Η κυρά-Καλή μαζί με νεράιδες, ζαχαρωτά, στρατιωτάκια και την ιστορία της γέννησης του Χριστού ταξίδεψαν στα όνειρα της Χριστίνας και του Αλέξη. Μαζί με τα παιδιά βρίσκονταν οι γονείς τους, ξυλοκόποι, η Νύχτα και ένας χιονάνθρωπος.

 

  Στο μουσικό μέρος της γιορτής συμμετείχαν μαθητές/τριες από την έκτη τάξη.                                                                                                          

 

 Υπεύθυνοι της γιορτής ήταν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων

 

Γουτκίδου Κατερίνα       (Β1)

Μαμώλης Βασίλης         (Β2)

Βαλδούμα Γιώτα           (Β3)

         Παλαιστίδου Ολυμπία    (Εικαστικά)

       Τόγια Άλκηστις             (Μουσική)

                  Γκιούνα Αγάπη             (Θεατρική Αγωγή)

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης του σχολείου μας σας εύχονται Καλές Γιορτές!

 

 

 

Φωτογραφίες από τη γιορτή

 

DSCN0821

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ"

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας εκδήλωση από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄τάξης για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μετά την αναφορά όσων συνέβησαν εκείνες τις ημέρες από τον Τζελέπη Γεώργιο, δάσκαλο του ολοήμερου σχολείου μας, οι μαθητές/τριές μας μέσα από τραγούδια, ποιήματα, ανάγνωση χρονικού και θεατρικό δρώμενο τίμησαν τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.  

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες της Δ΄ τάξης Τυριλιώμη Ευαγγελία και Μποζάνη Ευδοκία.

Ευχαριστούμε για τη σημαντική βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τη μουσικό του σχολείου μας Τόγια Άλκηστις καθώς και την εκπαιδευτικό της θεατρικής αγωγής Γκιούνα Αγάπη.

 

 

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ "ΟΧΙ"

 

 Το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου 2017 τα τρία τμήματα της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη γιορτή της πιο ιστορικής άρνησης στη σύγχρονη ιστορία μας. 

 Βροντοφώναξαν για άλλη μια χρονιά το ΟΧΙ απέναντι σε ό,τι βαραίνει με αίμα και βάσανα την ανθρωπότητα. ΟΧΙ στις βαναυσότητες του φασισμού και του ναζισμού  και στον ευτελισμό της αξίας του ανθρώπου. ΟΧΙ στην προσπάθεια καταδυνάστευσης των αδυνάμων από τους ισχυρούς.  

 Μετά την αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο από τον  κύριο Γεώργιο  Τσίκνα, δάσκαλο της έκτης τάξης του σχολείου μας, οι μαθητές μας  με ποιήματα και μικρά θεατρικά μάς  διηγήθηκαν τους αγώνες των ηρώων μας απέναντι στους Ιταλούς και τους Γερμανούς τα χρόνια του 1940. Μας θύμισαν την επακόλουθη τριπλή κατοχή, την πείνα και τον θάνατο που παραμόνευε στα στενά των πόλεων, αλλά και τη χαρά της απελευθέρωσης. Και αν συνδυάσουμε αυτή τη χαρά με τις άλλες δυο σημαντικές γιορτές, αυτήν του Αγίου Δημητρίου και εκείνη της  παράδοσης της Θεσσαλονίκης μας από τους Οθωμανούς  στους Έλληνες (πριν από 105 χρόνια), η σημασία της γιορτής παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

 Την αξία αυτή τόνισαν  με τα τραγούδια τους και το μήνυμά τους οι μαθητές:

Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 Ευχαριστούμε για τη σημαντική βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της γιορτής τους μουσικούς του σχολείου μας καθώς και τις εκπαιδευτικούς των εικαστικών και της θεατρικής αγωγής.

 

 

 

 

4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

 

 Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο της 4ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα "Αθλούμαι-Χαρά, Ζω το μέλλον", το σχολείο μας αποφάσισε να υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις :

Αθλητικές δραστηριότητες

Κινητικές δραστηριότητες

Παιχνίδια

Χορό

Προβολή ταινιών σχετικής θεματολογίας

 

 Σκοπός η παρακίνηση και η ενθάρρυνση των παιδιών να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με απώτερο στόχο τη δια βίου μάθηση.

 Υπεύθυνοι της υλοποίησης των δραστηριοτήτων ήταν οι εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής Καραφυλιά Μαρία και Τσιλιμπώνης Κώστας.

 

 

 


 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017  τελέσθηκε από τον π. Εμμανουήλ Κοντάκη ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά .

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

 

 

 

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

  Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης της ΣΤ΄ τάξης στο Δημοτικό Κτίριο Παύλος Μελάς. Παρουσιάστηκε η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι», που ετοίμασαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, έγινε προβολή φωτογραφιών και βίντεο, μοιράστηκαν αναμνηστικά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ακολούθησε πάρτι με DJ και εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς.

 Με τις καλύτερες ευχές μας για πρόοδο, υγεία και ευτυχία στη ζωή τους, αποχαιρετίσαμε τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

  Την Παρασκευή  24 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄τάξης.

  Μέσα από θεατρικά δρώμενα, αναγνώσματα, ποιήματα, χορούς και τραγούδια ζωντάνεψαν τις μνήμες της εθνικής επετείου και τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που κράτησαν στην καρδιά τους άσβεστη τη φλόγα της λευτεριάς.

 

Υπεύθυνοι γιορτής:  Τσίκνας Γιώργος, δάσκαλος  Ε1 τμήματος

                            Σταματίου Αγγέλα,  δασκάλα  Ε2 τμήματος

                            Θεοδουλίδου Ευγενία, δασκάλα  Ε3 τμήματος

                            Τόγια Άλκηστη, εκπαιδευτικός Μουσικής

                            Καραφυλιά  Μαρία , εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

                            Μπουκόνη Χαρά, εκπαιδευτικός Εικαστικών

 

 

Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… η θεατρική ομάδα ¨Μικρός Βορράς¨ που με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και το αστείρευτο ταλέντο τους, μας ταξίδεψαν σε χώρες διαφορετικές.

          Συναντήσαμε βασιλιάδες και βασιλοπούλες, μάθαμε πόσο γλυκό είναι το ψωμί όταν το φτιάχνεις μόνος σου κι αγαπήσαμε τον «Κουκουμπλή»! Ποιος είναι; Αυτό δε θα σας το πούμε! Είναι το μυστικό των παιδιών της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας ,που με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παράσταση.

          Θα μοιραστούμε όμως κάτι μαζί σας: «Χωρίς παραμύθια η ζωή μας θα ήταν σαν ένα φαγητό χωρίς αλάτι»!

 

Φωτογραφίες από την παράσταση που παρουσιάστηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

DSC05260

 

 

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΑΠΘ  ΣΕΙΡΑΔΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 

 

 Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο ομότιμος καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ κ. Σειραδάκης Ιωάννης και μίλησε στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και της Α΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου  σχετικά με τη δημιουργία και την εξέλιξη του σύμπαντος.  Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον κ. Σειραδάκη πολλές ερωτήσεις σχετικές με την επιστήμη της αστρονομίας. Ο κ. Σειραδάκης εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς με τις γνώσεις του και την απλότητά του.

                Να τι έγραψαν οι μαθητές μας για τη συγκεκριμένη διάλεξη:

  •     Ο κ. Σειραδάκης μας συγκλόνισε με τα παραδείγματά του αλλά και με τις γνώσεις του.

  •     Μας έκανε μια παρουσίαση για πολύπλοκα πράγματα, όμως με τα έξυπνα παραδείγματά του ήταν πολύ εύκολο να τα καταλάβουμε. Ήταν μια φανταστική εμπειρία.

  •     Μου άρεσε που ο κ. Σειραδάκης μιλούσε απλά και κατανοητά και που απαντούσε σε όλες μας τις ερωτήσεις όποιες και να ήταν.

  •     Μου άρεσε επειδή έμαθα σημαντικά πράγματα και άκουσα τα πάλσαρ.

 

 

 

 

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης  παρουσίασαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας .

Τα παιδιά του Β1, Β2 και Β3 παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα δρώμενα και μας μετέφεραν μηνύματα αγάπης και ειρήνης.

Οι μαθητές/τριες του Β1 παρουσίασαν το θεατρικό έργο "Ο Άι - Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία", του Β2 "Το εργαστήρι του Άι- Βασίλη" και του Β3 "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα".

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων: Πασπαλτζής Νίκος, Ρίζου Κλεοπάτρα και Δημοπούλου Μαρία ,η εκπαιδευτικός Θεατρικής  Αγωγής Σάββα Μαρία, η εκπαιδευτικός των Εικαστικών Μπουκόνη Χαρά και ο μουσικός του σχολείου μας Τσιβίκης Παναγιώτης.

 

 

 

 

Μουσική …συνάντηση στη βιβλιοθήκη

 Οι μουσικοί κ.κ. Μυστακίδης Δημήτριος και Παύλου Ελευθέριος μας περιπλάνησαν στις γωνιές της πατρίδας μας μέσα από ρυθμούς και μελωδίες παραδοσιακών μουσικών οργάνων . Ιδιαίτερα γνωρίσαμε τα κρουστά κι τα έγχορδα όργανα. Οι μουσικοί έπαιξαν συνθέσεις και τραγούδια με λαούτο , κιθάρα ,θρακιώτικη λύρα , μπαγλαμαδάκι , μπουζούκι , κιθάρα αλλά και τουμπερλέκι , ντέφι , νταούλι , ενώ μας δίδαξαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των οργάνων , το ρυθμό αλλά και το συγχρονισμό τους .

 Τέλος, είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την τέχνη της ηχογράφησης. Συμμετείχαμε ενεργά , μαγευτήκαμε από τα μουσικά ακούσματα της πατρίδας μας , και ταξιδέψαμε μέσα από τη μουσική , που δεν έχει όρια .

                                                         Οι μαθητές /τριες της Δ΄& Ε΄τάξης

 

 

 

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

 

Διαδίκτυο ?

Παιχνίδια online ?

Facebook ?

Μόνο πληροφόρηση , ψυχαγωγία , επικοινωνία ?

Κρύβονται κίνδυνοι … ας φροντίσουμε τις άμυνές μας !!!

 Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου μας ενημερωτική συνάντηση των τάξεων Ε΄ και Στ΄ με τον αστυνόμο- ψυχολόγο κο Αθανάσιο Κανάκη, ειδικό σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

 Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις οδηγίες και τις συμβουλές του κ. Κανάκη και συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε.

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

  Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας εκδήλωση από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄τάξης για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μέσα από τραγούδια, ποιήματα, ανάγνωση κειμένων και θεατρικά δρώμενα οι μικροί μαθητές/τριες τίμησαν τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.  

  Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν μαθητές/τριες της Ε΄τάξης.

  Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες της Δ΄ Τάξης Τυριλιώμη Ευαγγελία και Κυράτσου Θεοδώρα καθώς επίσης και η μουσικός του σχολείου μας Τόγια Άλκηστις.

 

 

 

 

Εκδήλωση για την επέτειο του "OXI"

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, παρουσίασαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας τη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μέσα από θεατρικά δρώμενα, αναγνώσματα, ποιήματα και τραγούδια ζωντάνεψαν τις μνήμες της εθνικής επετείου και τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν ενάντια στους κατακτητές.

  Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης.

  Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι της Γ΄ Τάξης Αλετράς Αντώνης και Μπάρμπας Κωνσταντίνος καθώς επίσης και η μουσικός του σχολείου μας Τόγια Άλκηστις.

 

 

 

 

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο της 3ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα "Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας. Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους", το σχολείο μας αποφάσισε να υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις :

Αθλητικές δραστηριότητες

Κινητικές δραστηριότητες

Παιχνίδια

Χορό

Προβολή ταινιών σχετικής θεματολογίας

 

 Σκοπός η παρακίνηση και η ενθάρρυνση των παιδιών να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με απώτερο στόχο τη δια βίου μάθηση.

 Υπεύθυνοι της υλοποίησης των δραστηριοτήτων ήταν οι εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής Καραφυλιά Μαρία και Τσιλιμπώνης Κώστας.

 

 

 

 

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.

Ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριες μας μία καλή και δημιουργική χρονιά!

 

 

 

 

Ο "Πλούτος" του Αριστοφάνη

 

...... και μετά την παράσταση αποχαιρετιστήκαμε πλούσιοι

 από συναισθήματα αγάπης κι ευφορίας

με την ευχή μας να τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ.

 Τα παιδιά  της Δ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου παρουσίασαν στις 13 Ιουνίου2016 την θεατρική παράσταση « Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά» εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά , υλοποιώντας ένα πολιτιστικό  πρόγραμμα με στόχο την εξοικείωση τους  με την γλώσσα και την ανάπτυξη ομαδοσυνεργατικων δεξιοτήτων . Το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα ικανοποιητικό και  δόθηκε η υπόσχεση να συνεχιστεί η προσπάθεια και την επόμενη σχολική χρονιά.

 

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 Την Παρασκευή 10 Ιουνίου και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στο  σχολείο μας αθλητικές δραστηριότητες , στο πλαίσιο της λήξης του σχολικού έτους, στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας. Οι μαθητές διασκέδασαν συμμετέχοντας σε ομαδικές δραστηριότητες, χορούς και παιχνίδια και έμαθαν να συνεργάζονται για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

 

 

 

 

«Το δέντρο που έδινε»

 Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ποίησης στις 21/3, την Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου στις 27/3 και την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2/04, οι μαθητές/τριες του Α2 ετοίμασαν μια γιορτή. Κατά τη διάρκεια της γιορτής αυτής παρουσιάστηκε δραματοποιημένο το παραμύθι του Σελ Σιλβερστάιν «Το δέντρο που έδινε» ,καθώς και ποιήματα που έγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές. Η γιορτή έκλεισε με το τραγούδι «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο» σε μουσική του Γ. Χατζηνάσιου και στίχους του Μ. Μπουρμπούλη.

 Η παρουσίαση αυτή ήταν αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται από την αρχή της σχολικής χρονιάς με θέμα «Εγώ ένας ξεχωριστός άνθρωπος». Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι η ενίσχυση αυτοπεποίθησης των μαθητών  και  η καλλιέργεια της μεταξύ τους συνεργασίας.

Υπεύθυνοι γιορτής:  Τολούδη Δέσποινα, δασκάλα Α2΄ τμήματος                            
                            Τόγια Άλκηστη, μουσικός
                            Γκιούνα Αγάπη, εκπαιδευτικός Θεατρική Αγωγής

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

  Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Ε1 και Ε2.

Υπεύθυνοι γιορτής:  Παρούσογλου Καλλιόπη, δασκάλα Ε1΄ τμήματος
                            Γαλάνης Γιώργος,  δάσκαλος  Ε2΄ τμήματος
                            Καραφυλιά  Μαρία και Λύσσα Βασιλική, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής
                            Τόγια Άλκηστη, μουσικός
                            Γκιούνα Αγάπη, εκπαιδευτικός Θεατρική Αγωγής

 

 

 

 

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

   Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού,  τα παιδιά

της Α΄ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν στις υπόλοιπες τάξεις το τραγούδι

«Όχι στη βία, ναι στη φιλία».

   Με τους στίχους, τη μελωδία και το ρυθμό, οι μικροί μαθητές, - τριες κατάφεραν να μεταφέρουν και να προάγουν το μήνυμα της φιλίας και της ανοχής στη διαφορετικότητα.

 

 

 

 

 

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

   Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο κτήριο "Παύλος Μελάς", η γιορτή των Χριστουγέννων από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Β1΄ και Β2.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παίζοντας και διασκεδάζοντας ταυτόχρονα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του σχολείου μας.

Υπεύθυνοι γιορτής: Μπάρμπας Κωνσταντίνος, δάσκαλος Β1΄ τμήματος

                           Αλετράς Αντώνης, δάσκαλος Β2΄ τμήματος

                           Τόγια Άλκηστη,  εκπαιδευτικός  Μουσικής

                           Γκιούνα Αγάπη, εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής

 

Φωτογραφίες από τη γιορτή

IMG_0486

 

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σχολείου μας για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

 Η  γιορτή μας έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.  Μετά την ομιλία του κ. Τσελέπη Γιώργου, δασκάλου του σχολείου μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Δ τάξης  παρουσίασαν με μεγάλο ενθουσιασμό το μικρό μας αφιέρωμα μέσα από αφηγήσεις και τραγούδια που ξεσήκωσαν  τους  παρευρισκομένους.

 Την ευθύνη της γιορτής μας είχαν οι δάσκαλοι των τριών τμημάτων (κ.κ. Βαλδούμα Π., Κουμούτσογλου Κ., Τσίκνας Γ.) σε συνεργασία με τη μουσικό μας κα Άλκηστη Τόγια.

 

 

Η γιορτή για την επέτειο του "OXI"

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, παρουσίασαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας τη γιορτή για την επέτειο του '40. Μέσα από θεατρικά δρώμενα, αναγνώσματα, ποιήματα και τραγούδια ζωντάνεψαν τις μνήμες της εθνικής επετείου και τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν ενάντια στους κατακτητές.

   Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες της Γ΄ Τάξης, Γουτκίδου Κατερίνα , Τυριλιώμη Ευαγγελία και η μουσικός του σχολείου μας Τόγια Άλκηστις.

 

 

 

Επιστροφή στην αρχή