ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Εκδηλώσεις

Στανίση 2
57013 Παλαιόκαστρο
Τηλ. 2310696185
Fax. 2310696925
mail@dim-palaiok.thess.sch.gr

αρχικήτο σχολείο μαςπροσωπικόσκάκιμουσικήprojectsεκδηλώσειςολοήμερο

έγγραφαεκπαιδευτικό υλικόπεριβάλλοντο βήμα των εκπαιδευτικώνσυνδέσειςσύλλογος γονέων

Επιστροφή

Εκδηλώσεις   2009-10   2010-11   2011-12  2012-13  2013-14

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

  Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης της ΣΤ΄ τάξης στο Δημοτικό Κτίριο Παύλος Μελάς. Παρουσιάστηκε η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι», που ετοίμασαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, έγινε προβολή φωτογραφιών και βίντεο, μοιράστηκαν αναμνηστικά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ακολούθησε πάρτι με DJ και εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς.

 Με τις καλύτερες ευχές μας για πρόοδο, υγεία και ευτυχία στη ζωή τους, αποχαιρετίσαμε τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

  Την Παρασκευή  24 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄τάξης.

  Μέσα από θεατρικά δρώμενα, αναγνώσματα, ποιήματα, χορούς και τραγούδια ζωντάνεψαν τις μνήμες της εθνικής επετείου και τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που κράτησαν στην καρδιά τους άσβεστη τη φλόγα της λευτεριάς.

 

Υπεύθυνοι γιορτής:  Τσίκνας Γιώργος, δάσκαλος  Ε1 τμήματος

                            Σταματίου Αγγέλα,  δασκάλα  Ε2 τμήματος

                            Θεοδουλίδου Ευγενία, δασκάλα  Ε3 τμήματος

                            Τόγια ’λκηστη, εκπαιδευτικός Μουσικής

                            Καραφυλιά  Μαρία , εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

                            Μπουκόνη Χαρά, εκπαιδευτικός Εικαστικών

 

 

Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… η θεατρική ομάδα ¨Μικρός Βορράς¨ που με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και το αστείρευτο ταλέντο τους, μας ταξίδεψαν σε χώρες διαφορετικές.

          Συναντήσαμε βασιλιάδες και βασιλοπούλες, μάθαμε πόσο γλυκό είναι το ψωμί όταν το φτιάχνεις μόνος σου κι αγαπήσαμε τον «Κουκουμπλή»! Ποιος είναι; Αυτό δε θα σας το πούμε! Είναι το μυστικό των παιδιών της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας ,που με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παράσταση.

          Θα μοιραστούμε όμως κάτι μαζί σας: «Χωρίς παραμύθια η ζωή μας θα ήταν σαν ένα φαγητό χωρίς αλάτι»!

 

Φωτογραφίες από την παράσταση που παρουσιάστηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

DSC05260

 

 

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΑΠΘ  ΣΕΙΡΑΔΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 

 

 Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο ομότιμος καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ κ. Σειραδάκης Ιωάννης και μίλησε στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και της Α΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου  σχετικά με τη δημιουργία και την εξέλιξη του σύμπαντος.  Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον κ. Σειραδάκη πολλές ερωτήσεις σχετικές με την επιστήμη της αστρονομίας. Ο κ. Σειραδάκης εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς με τις γνώσεις του και την απλότητά του.

                Να τι έγραψαν οι μαθητές μας για τη συγκεκριμένη διάλεξη:

  •     Ο κ. Σειραδάκης μας συγκλόνισε με τα παραδείγματά του αλλά και με τις γνώσεις του.

  •     Μας έκανε μια παρουσίαση για πολύπλοκα πράγματα, όμως με τα έξυπνα παραδείγματά του ήταν πολύ εύκολο να τα καταλάβουμε. Ήταν μια φανταστική εμπειρία.

  •     Μου άρεσε που ο κ. Σειραδάκης μιλούσε απλά και κατανοητά και που απαντούσε σε όλες μας τις ερωτήσεις όποιες και να ήταν.

  •     Μου άρεσε επειδή έμαθα σημαντικά πράγματα και άκουσα τα πάλσαρ.

 

 

 

 

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης  παρουσίασαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας .

Τα παιδιά του Β1, Β2 και Β3 παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα δρώμενα και μας μετέφεραν μηνύματα αγάπης και ειρήνης.

Οι μαθητές/τριες του Β1 παρουσίασαν το θεατρικό έργο "Ο ’ι - Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία", του Β2 "Το εργαστήρι του ’ι- Βασίλη" και του Β3 "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα".

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων: Πασπαλτζής Νίκος, Ρίζου Κλεοπάτρα και Δημοπούλου Μαρία ,η εκπαιδευτικός Θεατρικής  Αγωγής Σάββα Μαρία, η εκπαιδευτικός των Εικαστικών Μπουκόνη Χαρά και ο μουσικός του σχολείου μας Τσιβίκης Παναγιώτης.

 

 

 

 

Μουσική …συνάντηση στη βιβλιοθήκη

 Οι μουσικοί κ.κ. Μυστακίδης Δημήτριος και Παύλου Ελευθέριος μας περιπλάνησαν στις γωνιές της πατρίδας μας μέσα από ρυθμούς και μελωδίες παραδοσιακών μουσικών οργάνων . Ιδιαίτερα γνωρίσαμε τα κρουστά κι τα έγχορδα όργανα. Οι μουσικοί έπαιξαν συνθέσεις και τραγούδια με λαούτο , κιθάρα ,θρακιώτικη λύρα , μπαγλαμαδάκι , μπουζούκι , κιθάρα αλλά και τουμπερλέκι , ντέφι , νταούλι , ενώ μας δίδαξαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των οργάνων , το ρυθμό αλλά και το συγχρονισμό τους .

 Τέλος, είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την τέχνη της ηχογράφησης. Συμμετείχαμε ενεργά , μαγευτήκαμε από τα μουσικά ακούσματα της πατρίδας μας , και ταξιδέψαμε μέσα από τη μουσική , που δεν έχει όρια .

                                                         Οι μαθητές /τριες της Δ΄& Ε΄τάξης

 

 

 

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

 

Διαδίκτυο ?

Παιχνίδια online ?

Facebook ?

Μόνο πληροφόρηση , ψυχαγωγία , επικοινωνία ?

Κρύβονται κίνδυνοι … ας φροντίσουμε τις άμυνές μας !!!

 Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου μας ενημερωτική συνάντηση των τάξεων Ε΄ και Στ΄ με τον αστυνόμο- ψυχολόγο κο Αθανάσιο Κανάκη, ειδικό σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

 Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις οδηγίες και τις συμβουλές του κ. Κανάκη και συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε.

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

  Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας εκδήλωση από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄τάξης για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μέσα από τραγούδια, ποιήματα, ανάγνωση κειμένων και θεατρικά δρώμενα οι μικροί μαθητές/τριες τίμησαν τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.  

  Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν μαθητές/τριες της Ε΄τάξης.

  Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες της Δ΄ Τάξης Τυριλιώμη Ευαγγελία και Κυράτσου Θεοδώρα καθώς επίσης και η μουσικός του σχολείου μας Τόγια ’λκηστις.

 

 

 

 

Εκδήλωση για την επέτειο του "OXI"

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, παρουσίασαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας τη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μέσα από θεατρικά δρώμενα, αναγνώσματα, ποιήματα και τραγούδια ζωντάνεψαν τις μνήμες της εθνικής επετείου και τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν ενάντια στους κατακτητές.

  Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης.

  Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι της Γ΄ Τάξης Αλετράς Αντώνης και Μπάρμπας Κωνσταντίνος καθώς επίσης και η μουσικός του σχολείου μας Τόγια ’λκηστις.

 

 

 

 

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο της 3ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα "Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας. Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους", το σχολείο μας αποφάσισε να υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις :

Αθλητικές δραστηριότητες

Κινητικές δραστηριότητες

Παιχνίδια

Χορό

Προβολή ταινιών σχετικής θεματολογίας

 

 Σκοπός η παρακίνηση και η ενθάρρυνση των παιδιών να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με απώτερο στόχο τη δια βίου μάθηση.

 Υπεύθυνοι της υλοποίησης των δραστηριοτήτων ήταν οι εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής Καραφυλιά Μαρία και Τσιλιμπώνης Κώστας.

 

 

 

 

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.

Ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριες μας μία καλή και δημιουργική χρονιά!

 

 

 

 

Ο "Πλούτος" του Αριστοφάνη

 

...... και μετά την παράσταση αποχαιρετιστήκαμε πλούσιοι

 από συναισθήματα αγάπης κι ευφορίας

με την ευχή μας να τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ.

 Τα παιδιά  της Δ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου παρουσίασαν στις 13 Ιουνίου2016 την θεατρική παράσταση « Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά» εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά , υλοποιώντας ένα πολιτιστικό  πρόγραμμα με στόχο την εξοικείωση τους  με την γλώσσα και την ανάπτυξη ομαδοσυνεργατικων δεξιοτήτων . Το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα ικανοποιητικό και  δόθηκε η υπόσχεση να συνεχιστεί η προσπάθεια και την επόμενη σχολική χρονιά.

 

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 Την Παρασκευή 10 Ιουνίου και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στο  σχολείο μας αθλητικές δραστηριότητες , στο πλαίσιο της λήξης του σχολικού έτους, στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας. Οι μαθητές διασκέδασαν συμμετέχοντας σε ομαδικές δραστηριότητες, χορούς και παιχνίδια και έμαθαν να συνεργάζονται για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

 

 

 

 

«Το δέντρο που έδινε»

 Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ποίησης στις 21/3, την Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου στις 27/3 και την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2/04, οι μαθητές/τριες του Α2 ετοίμασαν μια γιορτή. Κατά τη διάρκεια της γιορτής αυτής παρουσιάστηκε δραματοποιημένο το παραμύθι του Σελ Σιλβερστάιν «Το δέντρο που έδινε» ,καθώς και ποιήματα που έγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές. Η γιορτή έκλεισε με το τραγούδι «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο» σε μουσική του Γ. Χατζηνάσιου και στίχους του Μ. Μπουρμπούλη.

 Η παρουσίαση αυτή ήταν αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται από την αρχή της σχολικής χρονιάς με θέμα «Εγώ ένας ξεχωριστός άνθρωπος». Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι η ενίσχυση αυτοπεποίθησης των μαθητών  και  η καλλιέργεια της μεταξύ τους συνεργασίας.

Υπεύθυνοι γιορτής:  Τολούδη Δέσποινα, δασκάλα Α2΄ τμήματος                            
                            Τόγια ’λκηστη, μουσικός
                            Γκιούνα Αγάπη, εκπαιδευτικός Θεατρική Αγωγής

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

  Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Ε1 και Ε2.

Υπεύθυνοι γιορτής:  Παρούσογλου Καλλιόπη, δασκάλα Ε1΄ τμήματος
                            Γαλάνης Γιώργος,  δάσκαλος  Ε2΄ τμήματος
                            Καραφυλιά  Μαρία και Λύσσα Βασιλική, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής
                            Τόγια ’λκηστη, μουσικός
                            Γκιούνα Αγάπη, εκπαιδευτικός Θεατρική Αγωγής

 

 

 

 

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

   Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού,  τα παιδιά

της Α΄ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν στις υπόλοιπες τάξεις το τραγούδι

«Όχι στη βία, ναι στη φιλία».

   Με τους στίχους, τη μελωδία και το ρυθμό, οι μικροί μαθητές, - τριες κατάφεραν να μεταφέρουν και να προάγουν το μήνυμα της φιλίας και της ανοχής στη διαφορετικότητα.

 

 

 

 

 

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

   Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο κτήριο "Παύλος Μελάς", η γιορτή των Χριστουγέννων από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Β1΄ και Β2.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παίζοντας και διασκεδάζοντας ταυτόχρονα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του σχολείου μας.

Υπεύθυνοι γιορτής: Μπάρμπας Κωνσταντίνος, δάσκαλος Β1΄ τμήματος

                           Αλετράς Αντώνης, δάσκαλος Β2΄ τμήματος

                           Τόγια ’λκηστη,  εκπαιδευτικός  Μουσικής

                           Γκιούνα Αγάπη, εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής

 

Φωτογραφίες από τη γιορτή

IMG_0486

 

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του σχολείου μας για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

 Η  γιορτή μας έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.  Μετά την ομιλία του κ. Τσελέπη Γιώργου, δασκάλου του σχολείου μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Δ τάξης  παρουσίασαν με μεγάλο ενθουσιασμό το μικρό μας αφιέρωμα μέσα από αφηγήσεις και τραγούδια που ξεσήκωσαν  τους  παρευρισκομένους.

 Την ευθύνη της γιορτής μας είχαν οι δάσκαλοι των τριών τμημάτων (κ.κ. Βαλδούμα Π., Κουμούτσογλου Κ., Τσίκνας Γ.) σε συνεργασία με τη μουσικό μας κα ’λκηστη Τόγια.

 

 

Η γιορτή για την επέτειο του "OXI"

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, παρουσίασαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας τη γιορτή για την επέτειο του '40. Μέσα από θεατρικά δρώμενα, αναγνώσματα, ποιήματα και τραγούδια ζωντάνεψαν τις μνήμες της εθνικής επετείου και τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν ενάντια στους κατακτητές.

   Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες της Γ΄ Τάξης, Γουτκίδου Κατερίνα , Τυριλιώμη Ευαγγελία και η μουσικός του σχολείου μας Τόγια ’λκηστις.

 

 

 

 

Ενημερωτική  ομιλία από εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος

  Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 οι μαθητές της Α΄& Β΄ τάξης του σχολείου μας  παρακολούθησαν ενημερωτική  ομιλία από εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν μια προσφορά του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο  της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Προβλήθηκε εκπαιδευτικό υλικό με οδηγίες προς τα μικρά παιδιά, σχετικά με τη συμπεριφορά τους, όταν βρίσκονται στη θάλασσα και στην παραλία. Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού έγινε  οπτικοακουστικά με τη μορφή  PowerPoint .

 

 

 

 

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την αστική κινητικότητα «Χρησιμοποιώ το Αστικό

Λεωφορείο … Ασφαλώς, στο Δήμο Ωραιοκάστρου

 

 

  Την Παρασκευή  15 Μαΐου 2015 , οι μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χρησιμοποιώ το αστικό Λεωφορείο… ασφαλώς, στο δήμο Ωραιοκάστρου!» που υλοποιήθηκε από κοινού από το δήμο Ωραιοκάστρου, τον ΟΑΣΘ και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

  Η εκπαίδευση των μαθητών έγινε από ομάδα εργαζομένων του ΟΑΣΘ και περιελάμβανε δύο μέρη:

 Œ Το θεωρητικό μέρος που αφορούσε τη γενική παρουσίαση των Αστικών Μέσων Μεταφοράς με έμφαση στο Αστικό Λεωφορείο και τη φιλικότητα του προς το περιβάλλον.

  Τη βιωματική εκπαίδευση ,για τις ανάγκες της οποίας χρησιμοποιήθηκε αστικό λεωφορείο . Στο στάδιο αυτό οι μαθητές συμμετείχαν  ενεργά υποδυόμενοι το ρόλο του επιβάτη και η εκπαίδευση περιελάμβανε επίδειξη του ασφαλούς τρόπου χρήσης και της ορθής συμπεριφοράς των επιβατών μέσα και έξω από το Αστικό Λεωφορείο .  

 

 

 

 

Ημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

  Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στην ημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου στο 2ο Γυμνάσιο. Ο τίτλος της παρουσίασης ήταν «Γεννήματα της Ελληνικής Γης – Βιολογικές καλλιέργειες».  Οι μαθητές παρουσίασαν  στο κοινό το πρόγραμμα βιολογικών προϊόντων που δούλευαν από την αρχή της χρονιάς και εξήγησαν πως καλλιέργησαν λαχανικά στον κήπο του σχολείου αλλά και μέσα στις τάξεις τους. Ακόμη παρουσίασαν τις ιδιότητες και τα σημαντικά πλεονεκτήματα των ελληνικών βιολογικών προϊόντων.

  Είναι σημαντικό να τονίσουμε την ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών της τάξης στην υλοποίηση του προγράμματος και στην προετοιμασία της παρουσίασης.  Έτσι μπόρεσαν όχι μόνο να έρθουν σε επαφή με νέα αντικείμενα γνώσης αλλά και να αναπτύξουν τις διαπροσωπικές σχέσεις τους και την ικανότητά τους να δουλεύουν αποτελεσματικά ως ομάδα.

Φωτογραφίες

20150506_123533

 

                          

 Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

   Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, η γιορτή των Χριστουγέννων από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Β1΄ και Β2΄.

Οι μικροί μαθητές παρουσίασαν τα θεατρικά:

"Το κοριτσάκι με τα σπίρτα"

"Η πιο όμορφη ιστορία"

Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του σχολείου που αποτελείται από παιδιά της ΣΤ΄τάξης.

Υπεύθυνοι γιορτής: Γουτκίδου Κατερίνα δασκάλα Β1΄ τμήματος
                             Δημοπούλου Μαρία δασκάλα Β2΄ τμήματος

                              Τόγια ’λκηστη  δασκάλα  Μουσικής

Φωτογραφίες από τη γιορτή μας

PC180049

 

 

        " Ο ρόλος των γονέων στη διαχείριση των σχολικών δυσκολιών των παιδιών "

  Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 ,στο πλαίσιο της συνεργασίας της Σχολικής Συμβούλου της Περιφέρειάς μας με    τους  Συλλόγους Διδασκόντων, καθώς και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού   Σχολείου Παλαιοκάστρου ,του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εσπερίδα  με θέμα: ¨Ο ρόλος των   γονέων στη διαχείριση των σχολικών δυσκολιών των παιδιών ¨.

 

                                                        Διαδικτυωθείτε  αλλά μην μπλεχτείτε

  Το απόγευμα της Δευτέρας 1-12-2014 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με θέμα "Διαδικτυωθείτε  αλλά μην μπλεχτείτε". Εισηγητές ήταν οι κύριοι Παπαντωνίου Αντώνιος, Αστυνόμος Α΄( πρώην Διοικητής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης) και ο Μαυρίδης Κων/νος, Εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου μας.

  Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: σχολικός εκφοβισμός (bullying), μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακός εθισμός καθώς και οι τρόποι προφύλαξης και αποφυγής των παραπάνω. Επίσης παρουσιάστηκαν και προγράμματα γονικού ελέγχου για την καλύτερη και ασφαλέστερη χρήση των Η/Υ από τα παιδιά. Την ημερίδα παρακολούθησαν αρκετοί γονείς και παιδιά, οι οποίοι είχαν ενεργή συμμετοχή καταθέτοντας σχετικές  ερωτήσεις .

 

 

 

 

Η γιορτή του Πολυτεχνείου

   Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας. 
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης, προσέφεραν ένα όμορφο πρόγραμμα που περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, αφηγήσεις και επίκαιρα τραγούδια του Πολυτεχνείου. Την όλη εκδήλωσε συντόνισαν οι δάσκαλοι :Αλετράς Αντώνιος και Νικολάου Ελένη, καθώς και οι εκπαιδευτικοί: Τόγια ’λκηστη που κατηύθυνε εξαιρετικά την χορωδία του Σχολείου αλλά και Μαυρίδης Κωνσταντίνος που φρόντισε για την παρουσίαση εικόνων και ηχητικών ντοκουμέντων καθ όλη τη διάρκεια της γιορτής. Οι μαθητές, κρατώντας κόκκινα γαρύφαλλα, ξαναζωντάνεψαν τις μνήμες.

                                                    

                                           
 

      

 

Η γιορτή για την επέτειο του 1940

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης, τη  Δευτέρα  27 Οκτωβρίου 2014, παρουσίασαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας τη γιορτή για την επέτειο του '40. Μέσα από αναγνώσματα, ποιήματα και τραγούδια ζωντάνεψαν τις μνήμες της εθνικής επετείου και τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν ενάντια στους κατακτητές.

   Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι της Γ΄ Τάξης, Τσίκνας Γεώργιος, Βαλδούμα Γιώτα, Κουμούτσογλου Κυριάκος και η δασκάλα της μουσικής Τόγια ’λκηστη.

 

Φωτογραφίες από τη γιορτή

2

 

Επιστροφή στην αρχή