ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Εκδηλώσεις

Στανίση 2
57013 Παλαιόκαστρο
Τηλ. 2310696185
Fax. 2310696925
mail@dim-palaiok.thess.sch.gr

αρχικήτο σχολείο μαςπροσωπικόσκάκιμουσικήprojectsεκδηλώσειςολοήμερο

έγγραφαεκπαιδευτικό υλικόπεριβάλλοντο βήμα των εκπαιδευτικώνσυνδέσειςσύλλογος γονέων

Επιστροφή

Εκδηλώσεις   2009-10   2010-11   2011-12  2012-13  2013-14  2014-15  2015-16
Εκδηλώσεις

2016-17

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

  Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης της ΣΤ΄ τάξης στο Δημοτικό Κτίριο Παύλος Μελάς. Παρουσιάστηκε η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι», που ετοίμασαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, έγινε προβολή φωτογραφιών και βίντεο, μοιράστηκαν αναμνηστικά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ακολούθησε πάρτι με DJ και εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς.

 Με τις καλύτερες ευχές μας για πρόοδο, υγεία και ευτυχία στη ζωή τους, αποχαιρετίσαμε τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

  Την Παρασκευή  24 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄τάξης.

  Μέσα από θεατρικά δρώμενα, αναγνώσματα, ποιήματα, χορούς και τραγούδια ζωντάνεψαν τις μνήμες της εθνικής επετείου και τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που κράτησαν στην καρδιά τους άσβεστη τη φλόγα της λευτεριάς.

 

Υπεύθυνοι γιορτής:  Τσίκνας Γιώργος, δάσκαλος  Ε1 τμήματος

                            Σταματίου Αγγέλα,  δασκάλα  Ε2 τμήματος

                            Θεοδουλίδου Ευγενία, δασκάλα  Ε3 τμήματος

                            Τόγια Άλκηστη, εκπαιδευτικός Μουσικής

                            Καραφυλιά  Μαρία , εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

                            Μπουκόνη Χαρά, εκπαιδευτικός Εικαστικών

 

 

Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… η θεατρική ομάδα ¨Μικρός Βορράς¨ που με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και το αστείρευτο ταλέντο τους, μας ταξίδεψαν σε χώρες διαφορετικές.

          Συναντήσαμε βασιλιάδες και βασιλοπούλες, μάθαμε πόσο γλυκό είναι το ψωμί όταν το φτιάχνεις μόνος σου κι αγαπήσαμε τον «Κουκουμπλή»! Ποιος είναι; Αυτό δε θα σας το πούμε! Είναι το μυστικό των παιδιών της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας ,που με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παράσταση.

          Θα μοιραστούμε όμως κάτι μαζί σας: «Χωρίς παραμύθια η ζωή μας θα ήταν σαν ένα φαγητό χωρίς αλάτι»!

 

Φωτογραφίες από την παράσταση που παρουσιάστηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

DSC05260

 

 

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΑΠΘ  ΣΕΙΡΑΔΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 

 

 Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο ομότιμος καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ κ. Σειραδάκης Ιωάννης και μίλησε στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και της Α΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου  σχετικά με τη δημιουργία και την εξέλιξη του σύμπαντος.  Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον κ. Σειραδάκη πολλές ερωτήσεις σχετικές με την επιστήμη της αστρονομίας. Ο κ. Σειραδάκης εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς με τις γνώσεις του και την απλότητά του.

                Να τι έγραψαν οι μαθητές μας για τη συγκεκριμένη διάλεξη:

  •     Ο κ. Σειραδάκης μας συγκλόνισε με τα παραδείγματά του αλλά και με τις γνώσεις του.

  •     Μας έκανε μια παρουσίαση για πολύπλοκα πράγματα, όμως με τα έξυπνα παραδείγματά του ήταν πολύ εύκολο να τα καταλάβουμε. Ήταν μια φανταστική εμπειρία.

  •     Μου άρεσε που ο κ. Σειραδάκης μιλούσε απλά και κατανοητά και που απαντούσε σε όλες μας τις ερωτήσεις όποιες και να ήταν.

  •     Μου άρεσε επειδή έμαθα σημαντικά πράγματα και άκουσα τα πάλσαρ.

 

 

 

 

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές/τριες της Β΄τάξης  παρουσίασαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας .

Τα παιδιά του Β1, Β2 και Β3 παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα δρώμενα και μας μετέφεραν μηνύματα αγάπης και ειρήνης.

Οι μαθητές/τριες του Β1 παρουσίασαν το θεατρικό έργο "Ο Άι - Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία", του Β2 "Το εργαστήρι του Άι- Βασίλη" και του Β3 "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα".

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων: Πασπαλτζής Νίκος, Ρίζου Κλεοπάτρα και Δημοπούλου Μαρία ,η εκπαιδευτικός Θεατρικής  Αγωγής Σάββα Μαρία, η εκπαιδευτικός των Εικαστικών Μπουκόνη Χαρά και ο μουσικός του σχολείου μας Τσιβίκης Παναγιώτης.

 

 

 

 

Μουσική …συνάντηση στη βιβλιοθήκη

 Οι μουσικοί κ.κ. Μυστακίδης Δημήτριος και Παύλου Ελευθέριος μας περιπλάνησαν στις γωνιές της πατρίδας μας μέσα από ρυθμούς και μελωδίες παραδοσιακών μουσικών οργάνων . Ιδιαίτερα γνωρίσαμε τα κρουστά κι τα έγχορδα όργανα. Οι μουσικοί έπαιξαν συνθέσεις και τραγούδια με λαούτο , κιθάρα ,θρακιώτικη λύρα , μπαγλαμαδάκι , μπουζούκι , κιθάρα αλλά και τουμπερλέκι , ντέφι , νταούλι , ενώ μας δίδαξαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των οργάνων , το ρυθμό αλλά και το συγχρονισμό τους .

 Τέλος, είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την τέχνη της ηχογράφησης. Συμμετείχαμε ενεργά , μαγευτήκαμε από τα μουσικά ακούσματα της πατρίδας μας , και ταξιδέψαμε μέσα από τη μουσική , που δεν έχει όρια .

                                                         Οι μαθητές /τριες της Δ΄& Ε΄τάξης

 

 

 

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

 

Διαδίκτυο ?

Παιχνίδια online ?

Facebook ?

Μόνο πληροφόρηση , ψυχαγωγία , επικοινωνία ?

Κρύβονται κίνδυνοι … ας φροντίσουμε τις άμυνές μας !!!

 Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου μας ενημερωτική συνάντηση των τάξεων Ε΄ και Στ΄ με τον αστυνόμο- ψυχολόγο κο Αθανάσιο Κανάκη, ειδικό σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

 Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις οδηγίες και τις συμβουλές του κ. Κανάκη και συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε.

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

  Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας εκδήλωση από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄τάξης για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μέσα από τραγούδια, ποιήματα, ανάγνωση κειμένων και θεατρικά δρώμενα οι μικροί μαθητές/τριες τίμησαν τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.  

  Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν μαθητές/τριες της Ε΄τάξης.

  Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δασκάλες της Δ΄ Τάξης Τυριλιώμη Ευαγγελία και Κυράτσου Θεοδώρα καθώς επίσης και η μουσικός του σχολείου μας Τόγια Άλκηστις.

 

 

 

 

Εκδήλωση για την επέτειο του "OXI"

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, παρουσίασαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας τη γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μέσα από θεατρικά δρώμενα, αναγνώσματα, ποιήματα και τραγούδια ζωντάνεψαν τις μνήμες της εθνικής επετείου και τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν ενάντια στους κατακτητές.

  Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης.

  Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι της Γ΄ Τάξης Αλετράς Αντώνης και Μπάρμπας Κωνσταντίνος καθώς επίσης και η μουσικός του σχολείου μας Τόγια Άλκηστις.

 

 

 

 

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο της 3ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα "Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας. Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους", το σχολείο μας αποφάσισε να υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις :

Αθλητικές δραστηριότητες

Κινητικές δραστηριότητες

Παιχνίδια

Χορό

Προβολή ταινιών σχετικής θεματολογίας

 

 Σκοπός η παρακίνηση και η ενθάρρυνση των παιδιών να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα με απώτερο στόχο τη δια βίου μάθηση.

 Υπεύθυνοι της υλοποίησης των δραστηριοτήτων ήταν οι εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής Καραφυλιά Μαρία και Τσιλιμπώνης Κώστας.

 

 

 

 

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.

Ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριες μας μία καλή και δημιουργική χρονιά!

 

 

 

Επιστροφή στην αρχή