ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Τα νέα μας

Στανίση 2
57013 Παλαιόκαστρο
Τηλ. 2310696185
Fax. 2310696925
mail@dim-palaiok.thess.sch.gr

αρχικήτο σχολείο μαςπροσωπικόσκάκιτραγούδιαprojectsεκδηλώσειςολοήμερο

έγγραφαεκπαιδευτικό υλικόπεριβάλλοντο βήμα των εκπαιδευτικώνσυνδέσειςσύλλογος γονέων

 

Επιστροφή

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Αγαπητοί γονείς,

 Σας ενημερώνουμε ότι, με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας,  υλοποιούμε τη δράση με θέμα «Η τσάντα στο σχολείο». Συγκεκριμένα, αυτή την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 οι τσάντες των μαθητών θα παραμείνουν στο σχολείο.

 Η δράση αυτή  υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας , με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων- παιδιών.

 

 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

 Παραδόθηκαν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017  υλικά ( τρόφιμα ,προϊόντα προσωπικής υγιεινής και είδη πρώτης ανάγκης) , τα οποία συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του σχολείου, στην τράπεζα τροφίμων του φιλόπτωχου ταμείου της ενορίας μας  , προκειμένου να βοηθηθούν οικογένειες οι οποίες πλήττονται οικονομικά.

 Η ανταπόκριση των μαθητών και των οικογενειών τους ήταν συγκινητική και μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης στη σύγχρονη εποχή, η οποία μαστίζεται από πολλά προβλήματα που η επίλυσή τους απαιτεί τη συνδρομή όλων μας.

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου ευχαριστεί τον καθηγητή Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Βαρσάμη Παναγιώτη για τις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε τμήματα του σχολείου μας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Βελτιώνω τις σχέσεις μου με τους συμμαθητές/τριες μου στην τάξη και το σχολείο".

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου ευχαριστεί τον κ. Μαντζαρόπουλο Ιωάννη, Συντονιστή Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Διαβατών, καθώς και το Οδοντιατρικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Διαβατών, για την οδοντιατρική εξέταση στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης του  σχολείου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Οδοντιατρικός έλεγχος και ενημέρωση για την στοματική υγεία». Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον μήνα Νοέμβριο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους μαθητές/τριες επιθυμούσαν να εξεταστούν οδοντιατρικά και να ενημερωθούν για  την στοματική υγεία.

 

 

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Η πρώτη ενημέρωση γονέων από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στο χώρο του σχολείου , σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

για τις τάξεις Α’- Β΄ στις 17.30

για τις τάξεις Γ΄- Δ΄ στις 18.00

για τις τάξεις Ε΄- ΣΤ΄ στις 18.30

 Παρακαλούμε να μην παραβρίσκονται στην συνάντηση οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου , γιατί δεν θα υπάρχει επιτήρηση στο χώρο .

 

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ  ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

   Σας ενημερώνουμε ότι στο προσωπικό του σχολείου έχουν ενταχθεί μία κοινωνική λειτουργός (κα Ρούπου Σταύρουλα) και μία ψυχολόγος (κα Ράμμου Σοφία), οι οποίες θα βρίσκονται  στο χώρο του σχολείου κάθε Πέμπτη.

Η παρουσία του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού έχει σαν σκοπό :

 • την υποστήριξη του έργου του σχολείου

 • την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην  διαχείριση προβλημάτων, μέσα από σχεδιασμένες και προγραμματισμένες δραστηριότητες

 • την υποστήριξη μαθητών και γονέων

   Όποιος γονέας επιθυμεί μπορεί να κλείσει ραντεβού, για να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα τον προβληματίζει , το οποίο αφορά την καθημερινότητα τόσο του παιδιού του, όσο και της οικογένειας του.

   Τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το σχολείο (τηλ.: 2310 696185).

 

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

  Στο διαγωνισμό μαθηματικών «Μικρός Ευκλείδης – Β΄ φάση», που διοργάνωσε το παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, διακρίθηκαν με  έπαινο  οι μαθητές του σχολείου μας Θεοχαροπούλου Μαριάννα, Κελέσμητος Χρήστος, Μαυρίδης Ελευθέριος (Στ΄ τάξη), Κρημνιανιώτης Κωνσταντίνος (Ε΄ τάξη) και Στράντζαλης Γεώργιος (Δ΄ τάξη).

 Η απονομή των βραβείων τους θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας! 

 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Α΄ΤΑΞΗΣ

Μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μαθητές/τριες της Α΄τάξης την πρώτη μέρα παρουσίας τους στο σχολείο.

Ένα μικρό δωράκι από τους συμμαθητές τους της ΣΤ΄τάξης κι ένα μεγάλο χαμόγελο συνόδευε το καλωσόρισμά τους στο σχολείο μας.

 

 

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμόν 162/2017  απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου τα όρια της σχολικής περιφέρειας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου διαμορφώνονται ως εξής:

 Αγίας Παρασκευής-Μακεδονίας-Κονταξοπούλου-Αγίου Νικολάου-Ζάππα-Σοφίας-Συμμαχική-Μακεδονικού Αγώνα-Κονταξοπούλου-Βεροίας(οι ζυγοί αριθμοί)-Καπετάν Άγρα--Ηρώων.

 Η οδός Μακεδονίας ανήκει αμφίπλευρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤ΄  ΤΑΞΗΣ

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 Με την επίσκεψη της Στ΄ τάξης στο 3ο Γυμνάσιο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μετάβασης από το δημοτικό στο γυμνάσιο με θέμα «Όλοι μαζί μετράμε τ΄ άστρα». Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έγιναν ομαδικές εργασίες των μαθητών του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου, πραγματοποιήθηκαν κοινές επισκέψεις (Αστεροσκοπείο και Μετεωρολογικός Σταθμός του ΑΠΘ) και διαλέξεις. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές της Στ΄ τάξης γνώρισαν τους μαθητές και τους καθηγητές του γυμνασίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του γυμνασίου.

 

  

 

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έγιναν ομαδικές εργασίες με τα εξής θέματα:

ΗΛΙΟΣ

ΕΡΜΗΣ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΓΗ

ΑΡΗΣ

ΔΙΑΣ

ΚΡΟΝΟΣ

ΟΥΡΑΝΟΣ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 Την Παρασκευή 9 Ιουνίου και την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 έγιναν στο σχολείο μας αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας. Οι μαθητές διασκέδασαν συμμετέχοντας σε ομαδικές δραστηριότητες, χορούς και παιχνίδια και έμαθαν να συνεργάζονται για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

 

 

 

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΩΝ

«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών «Αριστοτέλης» 2017 που διοργάνωσε το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, διακρίθηκαν με το 3ο βραβείο αριστείας οι μαθητές του σχολείου μας: Θεοδωρίδης Γεώργιος, Μάντη Ευθυμία, Σταυρούδη Ελισάβετ (Ε΄ τάξη) και Παπασταύρου Ελένη (ΣΤ΄ τάξη) ενώ με εύφημο μνεία διακρίθηκε ο μαθητής Κελέσμητος Χρήστος (ΣΤ΄ τάξη). 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

 

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

 Στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού 2017 που διοργάνωσε η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος διακρίθηκε παίρνοντας την 9η θέση ο μαθητής της Ε΄ τάξης Θεοδωρίδης Γεώργιος, ενώ ο μαθητής της ΣΤ΄ τάξης Κελέσμητος Χρήστος διακρίθηκε παίρνοντας τη 12η θέση.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας! 

 

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

 Στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού 2017 που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διακρίθηκε με το 2ο Βραβείο ο μαθητής της ΣΤ΄ Κελέσμητος Χρήστος και με το 3ο Βραβείο η μαθήτρια της Ε΄ τάξης Σταυρούδη Ελισάβετ. Η βράβευσή τους θα γίνει την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, ώρα 11:00 – 14:00 στην αίθουσα  "ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ", του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας! 

 

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

   Στο διαγωνισμό «Μαθηματικά της φύσης και της ζωής» που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, διακρίθηκαν με βραβείο οι μαθητές του σχολείου μας: Κελέσμητος Χρήστος, Μαυρίδης Ελευθέριος, Παπαπαναγιώτου Αθηνά, Τσομπάνη Φανή (ΣΤ΄ τάξη), ενώ έπαινο πήραν οι μαθήτριες: Βελέη Αποστολία, Κουκλιάτη Αμαλία, Παπασταύρου Ελένη, (ΣΤ΄ τάξη) και ο μαθητής Φουντοραδάκης Φώτιος (Ε΄ τάξη). 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας! 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 Στις 18 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκαν στο ΔΑΚ Δρυμού αγώνες πετοσφαίρησης  Δημοτικών  Σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

 Η ομάδα πετοσφαίρισης του σχολείου μας κατέκτησε την 1η θέση σημειώνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες με τα Δημοτικά Σχολεία Πενταλόφου, Δρυμού και Ασσήρου.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

 

 

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΞΕΠΕΡΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΧΡΩΜΑ»

 Στο πλαίσιο του Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής με τίτλο «Ξεπερνώ την κρίση με Χρώμα» που υλοποίησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης δια της Υποδιεύθυνσης Πολιτιστικών Θεμάτων βραβεύθηκαν οι παρακάτω μαθητές/τριες του σχολείου μας

Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Α΄- Β΄τάξη)

       2ο Βραβείο    Τσαλικίδης Χριστόφορος

3ο Βραβείο     Κιωκάκης Χρήστος

 

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Ε΄- ΣΤ΄τάξη)

3ο Βραβείο     Τσαούση Χριστίνα

 

 Τα έργα θα εκτίθενται στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών από 17 έως 19 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Μέρες Πολιτισμού».

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

  Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 διεξήχθησαν στο γήπεδο του Ωραιοκάστρου αγώνες ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Βασική επιδίωξη αυτών των Σχολικών Αγώνων είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν, να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει, μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της υπέρβασης. Η ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε σε δύο αγώνες με το 3ο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.

 

 

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

  Στον διαγωνισμό Φυσικής που διοργάνωσε η Ένωση Φυσικών Βορείου Ελλάδος την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 διακρίθηκαν με αριστείο οι μαθητές του σχολείου μας Παπασταύρου Ελένη (Στ΄ τάξη) και Θεοδωρίδης Γεώργιος (Ε΄ τάξη) με βραβείο η μαθήτρια Κελεπούρη Αμαλία (Στ΄ τάξη) και με έπαινο οι μαθητές  Βελέη Αποστολία (Στ΄ τάξη) και Μακρονίκος Αλέξανδρος (Ε΄ τάξη).

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας! 

 

 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

 Παραδόθηκαν την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017  υλικά ( τρόφιμα ,προϊόντα προσωπικής υγιεινής και είδη πρώτης ανάγκης) , τα οποία συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του σχολείου, στην τράπεζα τροφίμων του φιλόπτωχου ταμείου της ενορίας μας  , προκειμένου να βοηθηθούν οικογένειες οι οποίες πλήττονται οικονομικά.

 Η ανταπόκριση των μαθητών και των οικογενειών τους ήταν συγκινητική και μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης στη σύγχρονη εποχή, η οποία μαστίζεται από πολλά προβλήματα που η επίλυσή τους απαιτεί τη συνδρομή όλων μας.

 

 

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ  ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΦΙΣΑΣ

 Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό που οργάνωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου με θέμα: «Το καρναβάλι πρωταγωνιστεί στο Ωραιόκαστρο» , στον οποίο  πήραν μέρος σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου. Οι μαθήτριες του Ε2 τμήματος :

Κυριακίδου Κυριακή

Μάντη Ευθυμία

Τσαούση Χριστίνα

εργάστηκαν ομαδικά ,στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών, και σχεδίασαν την αφίσα η οποία  τελικά βραβεύτηκε από 5μελή επιτροπή του δήμου.

 Συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας !

 

                                                                                              Η εκπαιδευτικός Εικαστικών

 

                                                                                                    Μπουκόνη Χαρά

 

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ & ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

   Σας ενημερώνουμε ότι στο προσωπικό του σχολείου έχουν ενταχθεί μία κοινωνική λειτουργός (κα Λιόλιου Αγγελική) και μία ψυχολόγος (κα Στανιτσέλη Ελένη), οι οποίες θα βρίσκονται  στο χώρο του σχολείου κάθε Πέμπτη.

Η παρουσία του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού έχει σαν σκοπό :

 • την υποστήριξη του έργου του σχολείου

 • την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην  διαχείριση προβλημάτων, μέσα από σχεδιασμένες και προγραμματισμένες δραστηριότητες

 • την υποστήριξη μαθητών και γονέων

   Όποιος γονέας επιθυμεί μπορεί να κλείσει ραντεβού, για να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα τον προβληματίζει , το οποίο αφορά την καθημερινότητα τόσο του παιδιού του, όσο και της οικογένειας του.

   Τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το σχολείο (τηλ.: 2310 696185).

 

 

Υποστήριξη της κοινωνικής οργάνωσης ¨ ΑΡΣΙΣ ¨

 Παραδόθηκαν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 τα υλικά που συγκεντρώθηκαν , με πρωτοβουλία του σχολείου , σε εκπροσώπους του  ξενώνα  ασυνόδευτων ανηλίκων Ωραιοκάστρου.Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της κοινωνικής οργάνωσης υποστήριξης νέων «ΑΡΣΙΣ» για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (ξηρά τροφή, προϊόντα προσωπικής υγιεινής κλπ), προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών που στεγάζονται στον ξενώνα φιλοξενίας παιδιών και εφήβων σε κίνδυνο. Η ανταπόκριση των μαθητών και των οικογενειών τους ήταν συγκινητική και μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης στη σύγχρονη εποχή, η οποία μαστίζεται από πολλά προβλήματα που η επίλυσή τους απαιτεί τη συνδρομή όλων μας.

 

 

Επιτυχία  μαθητών/τριών της ΣΤ’ τάξης στις Εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, περίοδος Ιουνίου 2016.

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου,

 

Ηλιάδου Αικατερίνη

Κατή Κωνσταντίνα

Μπάρμπα Βασίλειο

Σοϊλεμεζίδη Κωνσταντίνο

Φιλίππου Μαρίνα

Φυλλαρίδη Ραφαήλ

 

που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις του Ιουνίου 2016 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στο επίπεδο Α1-Α2 με επιτυχή αποτελέσματα.

                                                       Η εκπ/κός των Αγγλικών

                                                       Μανιαδάκη Μαρία

 

2ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 1ο Δ.Σ. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ C.E.O.- F.I.P.F. 2016

  Το τμήμα Γαλλικών της ΣΤ' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου απέσπασε το 2ο Πανευρωπαϊκό βραβείο στο Διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο στη γαλλική γλώσσα, με θέμα ''Φίλοι του Κόσμου'', που διοργάνωσε η Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης C.E.O. της Διεθνής Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής F.I.P.F. , σε συνεργασία με το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας A.P.L.F.

  Θερμά συγχαρητήρια στις τέσσερις μαθήτριές μας, για τη διάκρισή τους και για τη συμμετοχή τους στην παραγωγή του βίντεο: ''Το δικαίωμα στη ζωή και στην ειρήνη στον πλανήτη''.        

  Τα αποτελέσματα της CEO-FIPF, Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής:       

  http://www.ceo-fipf.org/index.php?option=com_content&view=article&id=332:resultats-du-concours-amis-du-monde&catid=71:resultats-des-concours&Itemid=62

  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:  https://www.youtube.com/watch?v=J7DzUBe9kes

 

                                                                                   Η εκπ/κός των Γαλλικών

                                                       Ομουρίδου Όλγα

                                                                                                              

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

  Στο διαγωνισμό μαθηματικών «Μικρός Ευκλείδης – Β΄ φάση», που διοργάνωσε το παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, διακρίθηκε με το 2ο βραβείο η μαθήτρια του σχολείου μας Θεοχαροπούλου Μαριάννα (Ε΄ τάξη), με το 3ο βραβείο η μαθήτρια Τσομπάνη Φανή (Ε΄ τάξη), ενώ έπαινο πήραν οι μαθητές Μαυρίδης Ελευθέριος, Κελέσμητος Χρήστος, Κουκλιάτη Αμαλία, Πίβατς Δέσποινα (Ε΄τάξη) και Γιαμουρίδης Μάριος, Πρασίνης Φώτιος και Χρυσαφούδης Αστέριος (Στ΄ τάξη). Η βράβευσή τους θα γίνει το Μάρτιο του 2017 στη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας! 

 

 

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

  Στο διαγωνισμό Φυσικής που διοργάνωσε η Ένωση Φυσικών Βορείου Ελλάδος την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 διακρίθηκαν με αριστείο οι μαθητές του σχολείου μας Γιαμουρίδης Μάριος (Στ΄ τάξη) και Προκοπίου Ειρήνη (Ε΄ τάξη) και με έπαινο οι μαθήτριες Κατή Κωνσταντίνα, Μαυροσαββίδου Στυλιανή (Στ΄τάξη) και Παπαπαναγιώτου Αθηνά (Ε΄ τάξη).

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας! 

 

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

   Στο διαγωνισμό «Μαθηματικά της φύσης και της ζωής» που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, διακρίθηκαν με βραβείο οι μαθητές του σχολείου μας: Κελέσμητος Χρήστος, Παπαπαναγιώτου Αθηνά, Παπασταύρου Ελένη (Ε΄ τάξη), ενώ έπαινο πήραν οι μαθητές: Κουκλιάτη Αμαλία, Μίνδου, Μαγδαληνή, Παπαθανασίου Παναγιώτης, Πίσσιος Κωνσταντίνος, Τσομπάνη Φανή (Ε΄ τάξη) Καρυπίδου Χαρίκλεια, Μαυροσαββίδου Στυλιανή και Φιλίππου Νίνα (Στ΄ τάξη). 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας! 

 

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

   Στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού 2016 που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διακρίθηκε με έπαινο η μαθήτρια του σχολείου μας Θεοχαροπούλου Μαρία Άννα. Η βράβευσή της θα γίνει την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας! 

 

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΩΝ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»   

Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών «Αριστοτέλης» 2016 που διοργάνωσε το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, διακρίθηκε με βραβείο αριστείας η μαθήτρια του σχολείου μας Κατή Κωνσταντίνα (ΣΤ΄ τάξη), με εύφημο μνεία οι μαθητές Γιαμουρίδης Μάριος, Μπραζιώτη Δέσποινα (ΣΤ΄ τάξη) και Κελέσμητος Χρήστος (Ε΄ τάξη), ενώ έπαινο πήραν οι μαθητές Γκουτζιμίση Αθανασία Παρασκευή, Εβρένογλου Ροδία, Τσομπάνη Φανή (Ε΄ τάξη), Σοϊλεμεζίδης Κωνσταντίνος και Σταυρούδης Αναστάσιος (Στ΄ τάξη). 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας! 

 

 

 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 διεξήχθησαν στο γήπεδο του Ωραιοκάστρου αγώνες ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.Βασική επιδίωξη αυτών των Σχολικών Αγώνων είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν, να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει, μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της υπέρβασης.Η ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε σε δύο αγώνες τους οποίους κέρδισε απέναντι στο 4ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου αντίστοιχα.

 Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

 

 

...................................................................................................................................................................................

 ΑΓΩΝΕΣ ΒΟΛΕΪ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 Την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 διεξήχθησαν στο ΔΑΚ Δρυμού αγώνες βόλεϊ κοριτσιών μεταξύ Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα του σχολείου μας σημείωσε μία νίκη απέναντι στο 3ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου και μία ήττα από το Δημοτικό Σχολείο Λητής.

 

Συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας!

 

 8η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

 

 Το σχολείο μας με το χορωδιακό του σχήμα συμμετείχε το Σάββατο 16 Απριλίου στην 8η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών με 50 μαθητές και μαθήτριες από την Δ΄ έως και τη ΣΤ΄ τάξη, που έλαβε χώρα στο Δήμο Μουζακίου και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν περίπου 100 χορωδιακά σχήματα από όλη την Ελλάδα.  

 Η παρουσία του χορωδιακού σχήματος ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή! Η εμπειρία ήταν μοναδική για μαθητές, γονείς και συνοδούς.  

 Συγχαρητήρια στην κυρία Άλκηστη Τόγια, εκπαιδευτικό μουσικής, στους μαθητές για την υπομονή, επιμονή και την εργατικότητά τους, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στους γονείς των παιδιών. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Χατζηαντωνίου Ευάγγελο, πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας για τη στήριξή του στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.        

 

        

 

 

 

Με την  ποίηση πολεμάμε τον ρατσισμό

 

Η 21η Μαρτίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού. Ταυτόχρονα έχει οριστεί και ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Ντόπιοι ή ξένοι σ’ αυτόν τον πολύχρωμο πλανήτη που μας φιλοξενεί ;

Οι μαθητές/τριες της Στ2 τάξης του σχολείου μας ευαισθητοποιούνται , προβληματίζονται και προτείνουν : ¨ Μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους !!! ¨

 

 

 

 

 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

 Με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Τοπικής Ενότητας Ωραιοκάστρου, ψηφίστηκε η είσοδος εθελοντών ελεγκτών Ορθοπεδικών Ιατρών στα έξι Δημοτικά σχολεία της Τοπικής Ενότητας Ωραιοκάστρου με σκοπό να εξεταστούν προληπτικά οι μαθητές των ΣΤ΄ Δημοτικού για τυχόν παθήσεις σπονδυλικής στήλης (κύφωση, σκολίωση, λόρδωση κλπ).

 Στις 31 Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση ορθοπεδικός εξέτασε προληπτικά τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης στο χώρο του σχολείου μας.

 Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν γονείς και μαθητές αυτές τις παραμέτρους, ώστε να υπάρξει κατάλληλη πρόληψη και θεραπεία στο διάστημα  που τα παιδιά  αλλάζουν εκπαιδευτική βαθμίδα .

 

                        

 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

             ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2016

     Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2016,που διοργανώνει κάθε χρόνο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία και απέσπασε το 1ο  βραβείο για τη συμμετοχή του στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, με θέμα ‘’Η γεύση των λέξεων’’.

      Πέντε μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης: Καλλίνη Λίνα, Μπραζιώτη Δέσποινα, Νικολή Μαρία Τζελεπή Χαρά, Ζαρώτη Αγάθη, συμμετείχαν στην παραγωγή βίντεο, με τίτλο: ’’Ταξίδι στις ελληνικές γεύσεις ‘’,όπου με την τεχνική εμψύχωσης κούκλας, παρουσίασαν  γεύσεις της ελληνικής κουζίνας και μία συνταγή, σε Γάλλους συνομήλικούς τους.

Συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας!

Η Υπεύθυνη Γαλλικής Γλώσσας:  Ομουρίδου  Όλγα

Βίντεο

"Ταξίδι στις ελληνικές γεύσεις"

 

 

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου ευχαριστεί τον κ. Μαντζαρόπουλο Ιωάννη, Συντονιστή Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Διαβατών, καθώς και το Οδοντιατρικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Διαβατών, για την οδοντιατρική εξέταση στους μαθητές του σχολείου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόληψη – Προαγωγή της Στοματικής Υγείας». Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 23-2-2016, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους μαθητές επιθυμούσαν να εξεταστούν οδοντιατρικά και να εκπαιδευτούν στη σωστή χρήση της οδοντόβουρτσας.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στις 18.30 ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας διοργανώνει διάλεξη-συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων με θέμα " Σχολική βία - Σχολικός εκφοβισμός ". Ομιλητής θα είναι ο παιδοψυχίατρος Αρκάς Μιχάλης.

 

 

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

  Το Κέντρο Υγείας Διαβατών  με το Οδοντιατρικό του τμήμα, στο πλαίσιο του  προγράμματος  Πρόληψης-Προαγωγής της Στοματικής Υγείας πραγματοποίησε  οδοντιατρική εξέταση στους μαθητές του σχολείου μας.

 

 

 

Ασφάλεια στο σπίτι

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 οι μαθητές της Γ΄,Δ΄,Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης πήραν μέρος στο πρόγραμμα «Ασφάλεια στο σπίτι», που πραγματοποιήθηκε από μηχανικούς του ομίλου «ΤΙΤΑΝ». Οι μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα με τρόπο ενεργό και βιωματικό, γνωρί- ζοντας έτσι ασφαλείς πρακτικές για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων στο χώρο του σπιτιού και του σχολείου.

 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

    Στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, επισκέφθηκε το σχολείο μας, η συγγραφέας κ. Νευροκοπλή Βασιλική. Η συγγραφέας μίλησε με τους μαθητές της Α΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου μας για το έργο της και για το παιδικό βιβλίο γενικότερα.

 

 

 

 

 

 12ο Ατομικό Σκακιστικό  Πρωτάθλημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 12ο Ατομικό Σκακιστικό  Πρωτάθλημα του σχολείου μας. Στο πρωτάθλημα πήραν μέρος 150 μαθητές από όλες τις τάξεις. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο μαθητής της ΣΤ΄τάξης Δελαβερίδης Δημήτριος,τη δεύτερη θέση ο μαθητής της Γ΄τάξης Δελαβερίδης Αθανάσιος και την τρίτη θέση ο μαθητής της Ε΄τάξης Ταχτσής Κωνσταντίνος. Την πρώτη θέση των κοριτσιών κατέλαβε η μαθήτρια της Ε΄τάξης Παπαπαναγιώτου Αθηνά.

 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

  Το σχολείο μας κατέκτησε την 6η θέση στο 15ο Ομαδικό Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Φιλίππειον», την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά 83 δημοτικά σχολεία και από τους δύο νομούς. Το σχολείο μας σημείωσε τέσσερις νίκες (5o Ωραιοκάστρου, 4ο Ωραιοκάστρου, 3ο Σταυρούπολης, 4ο Ελευθερίου-Κορδελιού), μία ήττα (3ο Πεύκων) και μία ισοπαλία (1ο Νέας Καλλικράτειας). Την ομάδα του σχολείου μας αποτελούσαν οι μαθητές: Δελαβερίδης Δημήτριος (ΣΤ΄ τάξη), Δελαβερίδης Αθανάσιος (Γ΄ τάξη), Ταχτσής Κωνσταντίνος (Ε΄ τάξη), Χρυσαφούδης Αστέριος (ΣΤ΄ τάξη), Καράμπινας Κυριάκος (ΣΤ΄τάξη) και Παπαπαναγιώτου Αθηνά (Ε΄ τάξη). Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

 

 

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (http://efbe.gr/)

   Στο διαγωνισμό Φυσικής 2015 που διοργάνωσε η Ένωση Φυσικών Βορείου Ελλάδας διακρίθηκαν εννιά μαθητές του σχολείου μας! Πρόκειται για τους  μαθητές: Γιαμουρίδη Μάριο, Φυλλαρίδη Ραφαήλ (Αριστείο), Καράμπινα Κυριάκο, Κατή Κωνσταντίνα, Μαυροσαββίδου Στυλιανή, Τρυφωνίδου Ευαγγελία, Χατζηγεωργακίδου Χρύσα (Βραβείο), Ζαρώτη Αγάθη και Μπραζιώτη Δέσποινα (Έπαινος). Η βράβευσή τους θα γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Κάτω Τούμπα.

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας! 

 

 

 

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ & ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

   Σας ενημερώνουμε ότι στο προσωπικό του σχολείου έχουν ενταχθεί μία Κοινωνική Λειτουργός (κα Σταματία Χατζηαντωνίου) και μία Ψυχολόγος (κα Ιωάννα Χριστοδουλάκη), οι οποίες θα βρίσκονται  στο χώρο του σχολείου κάθε Πέμπτη.

Η παρουσία του   ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού έχει σαν σκοπό :

 • την υποστήριξη του έργου του σχολείου,

 • την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην  διαχείριση προβλημάτων, μέσα από σχεδιασμένες και προγραμματισμένες δραστηριότητες,

 • την υποστήριξη μαθητών και γονέων .

   Όποιος γονέας επιθυμεί μπορεί να κλείσει ραντεβού, για να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα τον προβληματίζει , το οποίο αφορά την καθημερινότητα τόσο του παιδιού του, όσο και της οικογένειας του.

   Τα ραντεβού θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το σχολείο (τηλ.: 2310 696185).

 

 

Προεφηβεία και αντιμετώπιση της

 Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 στις 18.30 ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας διοργανώνει διάλεξη-συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων με θέμα "Προεφηβεία και αντιμετώπιση της". Ομιλητής θα είναι ο παιδοψυχίατρος Αρκάς Μιχάλης.

 

31 Οκτωβριου παγκοσμια ημeρα αποταμιευσης

  Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 , πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, με πρωτοβουλία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σε συνεργασία με την Ε΄ τάξη. 

    Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα της βιβλιοθήκης  την 6η διδακτική ώρα.  Με την καθοδήγηση των δασκάλων των δύο τμημάτων (Ε1΄ και Ε2΄) και την άμεση ανταπόκριση των μαθητών δημιουργήθηκαν αφίσες, διαβάστηκαν ιστορίες  και γράφτηκαν κείμενα με το μήνυμα της αποταμίευσης. Κατά γενική ομολογία η μικρή αυτή εκδήλωση πέτυχε το στόχο της, που δεν ήταν άλλος από την κατανόηση της  αξίας της  αποταμίευσης.

    Η επιβράβευση της προσπάθειας των παιδιών ήταν  ο κουμπαράς, που μοιράστηκε σε κάθε μαθητή χωριστά από την εκπρόσωπο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κυρία Καλκαντζή Σάρα, την οποία ευχαριστούμε θερμά. 

 

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

 Με  αφορμή την «2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»  και αναγνωρίζοντας την  «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη των μαθητών, υλοποιήθηκαν στο Σχολείο μας δραστηριότητες με θεματικό άξονα :"Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα".
 Ο σύλλογος  διδασκόντων  μερίμνησε, με τον κατάλληλο σχεδιασμό, ώστε η προσέγγιση του ανωτέρω θεματικού άξονα να αναδείξει  βιωματικά μέσω των αθλητικών δράσεων αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων το εύρος των Ολυμπιακών Αξιών που διαπερνούν τόσο τα Ολυμπιακά, όσο και τα Παραολυμπιακά αθλήματα ( την αξία της συμμετοχής, τις ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι», την Ολυμπιακή Εκεχειρία κλπ.).

 Οι δράσεις  αφορούσαν  :

 • Προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμό.

 • Ενδοσχολικούς  αγώνες με τη συμμετοχή  μικτών ομάδων μαθητών /μαθητριών . 

 Συνεργάστηκαν  όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας.

 Τις αθλητικές δραστηριότητες οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Καραφυλιά Μαρία και Λύσσα Βασιλική.