ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Εκδηλώσεις

Στανίση 2
57013 Παλαιόκαστρο
Τηλ. 2310696185
Fax. 2310696925
mail@dim-palaiok.thess.sch.gr

αρχικήτο σχολείο μαςπροσωπικόσκάκιμουσικήprojectsεκδηλώσειςολοήμερο

έγγραφαεκπαιδευτικό υλικόπεριβάλλοντο βήμα των εκπαιδευτικώνσυνδέσειςσύλλογος γονέων

Επιστροφή

Εκδηλώσεις   2009-10   2010-11   2011-12  2012-13  2013-14

 

 

 

Ενημερωτική  ομιλία από εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος

  Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 οι μαθητές της Α΄& Β΄ τάξης του σχολείου μας  παρακολούθησαν ενημερωτική  ομιλία από εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν μια προσφορά του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο  της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Προβλήθηκε εκπαιδευτικό υλικό με οδηγίες προς τα μικρά παιδιά, σχετικά με τη συμπεριφορά τους, όταν βρίσκονται στη θάλασσα και στην παραλία. Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού έγινε  οπτικοακουστικά με τη μορφή  PowerPoint .

 

 

 

 

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για την αστική κινητικότητα «Χρησιμοποιώ το Αστικό

Λεωφορείο … Ασφαλώς, στο Δήμο Ωραιοκάστρου

 

 

  Την Παρασκευή  15 Μαΐου 2015 , οι μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χρησιμοποιώ το αστικό Λεωφορείο… ασφαλώς, στο δήμο Ωραιοκάστρου!» που υλοποιήθηκε από κοινού από το δήμο Ωραιοκάστρου, τον ΟΑΣΘ και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

  Η εκπαίδευση των μαθητών έγινε από ομάδα εργαζομένων του ΟΑΣΘ και περιελάμβανε δύο μέρη:

 Œ Το θεωρητικό μέρος που αφορούσε τη γενική παρουσίαση των Αστικών Μέσων Μεταφοράς με έμφαση στο Αστικό Λεωφορείο και τη φιλικότητα του προς το περιβάλλον.

  Τη βιωματική εκπαίδευση ,για τις ανάγκες της οποίας χρησιμοποιήθηκε αστικό λεωφορείο . Στο στάδιο αυτό οι μαθητές συμμετείχαν  ενεργά υποδυόμενοι το ρόλο του επιβάτη και η εκπαίδευση περιελάμβανε επίδειξη του ασφαλούς τρόπου χρήσης και της ορθής συμπεριφοράς των επιβατών μέσα και έξω από το Αστικό Λεωφορείο .  

 

 

 

 

Ημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

  Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στην ημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου στο 2ο Γυμνάσιο. Ο τίτλος της παρουσίασης ήταν «Γεννήματα της Ελληνικής Γης – Βιολογικές καλλιέργειες».  Οι μαθητές παρουσίασαν  στο κοινό το πρόγραμμα βιολογικών προϊόντων που δούλευαν από την αρχή της χρονιάς και εξήγησαν πως καλλιέργησαν λαχανικά στον κήπο του σχολείου αλλά και μέσα στις τάξεις τους. Ακόμη παρουσίασαν τις ιδιότητες και τα σημαντικά πλεονεκτήματα των ελληνικών βιολογικών προϊόντων.

  Είναι σημαντικό να τονίσουμε την ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών της τάξης στην υλοποίηση του προγράμματος και στην προετοιμασία της παρουσίασης.  Έτσι μπόρεσαν όχι μόνο να έρθουν σε επαφή με νέα αντικείμενα γνώσης αλλά και να αναπτύξουν τις διαπροσωπικές σχέσεις τους και την ικανότητά τους να δουλεύουν αποτελεσματικά ως ομάδα.

Φωτογραφίες

20150506_123533

 

                          

 Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

   Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, η γιορτή των Χριστουγέννων από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Β1΄ και Β2΄.

Οι μικροί μαθητές παρουσίασαν τα θεατρικά:

"Το κοριτσάκι με τα σπίρτα"

"Η πιο όμορφη ιστορία"

Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του σχολείου που αποτελείται από παιδιά της ΣΤ΄τάξης.

Υπεύθυνοι γιορτής: Γουτκίδου Κατερίνα δασκάλα Β1΄ τμήματος
                             Δημοπούλου Μαρία δασκάλα Β2΄ τμήματος

                              Τόγια ’λκηστη  δασκάλα  Μουσικής

Φωτογραφίες από τη γιορτή μας

PC180049

 

 

        " Ο ρόλος των γονέων στη διαχείριση των σχολικών δυσκολιών των παιδιών "

  Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 ,στο πλαίσιο της συνεργασίας της Σχολικής Συμβούλου της Περιφέρειάς μας με    τους  Συλλόγους Διδασκόντων, καθώς και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού   Σχολείου Παλαιοκάστρου ,του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εσπερίδα  με θέμα: ¨Ο ρόλος των   γονέων στη διαχείριση των σχολικών δυσκολιών των παιδιών ¨.

 

                                                        Διαδικτυωθείτε  αλλά μην μπλεχτείτε

  Το απόγευμα της Δευτέρας 1-12-2014 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με θέμα "Διαδικτυωθείτε  αλλά μην μπλεχτείτε". Εισηγητές ήταν οι κύριοι Παπαντωνίου Αντώνιος, Αστυνόμος Α΄( πρώην Διοικητής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης) και ο Μαυρίδης Κων/νος, Εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου μας.

  Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: σχολικός εκφοβισμός (bullying), μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακός εθισμός καθώς και οι τρόποι προφύλαξης και αποφυγής των παραπάνω. Επίσης παρουσιάστηκαν και προγράμματα γονικού ελέγχου για την καλύτερη και ασφαλέστερη χρήση των Η/Υ από τα παιδιά. Την ημερίδα παρακολούθησαν αρκετοί γονείς και παιδιά, οι οποίοι είχαν ενεργή συμμετοχή καταθέτοντας σχετικές  ερωτήσεις .

 

 

 

 

Η γιορτή του Πολυτεχνείου

   Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας. 
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης, προσέφεραν ένα όμορφο πρόγραμμα που περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, αφηγήσεις και επίκαιρα τραγούδια του Πολυτεχνείου. Την όλη εκδήλωσε συντόνισαν οι δάσκαλοι :Αλετράς Αντώνιος και Νικολάου Ελένη, καθώς και οι εκπαιδευτικοί: Τόγια ’λκηστη που κατηύθυνε εξαιρετικά την χορωδία του Σχολείου αλλά και Μαυρίδης Κωνσταντίνος που φρόντισε για την παρουσίαση εικόνων και ηχητικών ντοκουμέντων καθ όλη τη διάρκεια της γιορτής. Οι μαθητές, κρατώντας κόκκινα γαρύφαλλα, ξαναζωντάνεψαν τις μνήμες.

                                                    

                                           
 

      

 

Η γιορτή για την επέτειο του 1940

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης, τη  Δευτέρα  27 Οκτωβρίου 2014, παρουσίασαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας τη γιορτή για την επέτειο του '40. Μέσα από αναγνώσματα, ποιήματα και τραγούδια ζωντάνεψαν τις μνήμες της εθνικής επετείου και τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν ενάντια στους κατακτητές.

   Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι της Γ΄ Τάξης, Τσίκνας Γεώργιος, Βαλδούμα Γιώτα, Κουμούτσογλου Κυριάκος και η δασκάλα της μουσικής Τόγια ’λκηστη.

 

Φωτογραφίες από τη γιορτή

2

 

Επιστροφή στην αρχή