ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Το βήμα των εκπαιδευτικών

Στανίση 2
57013 Παλαιόκαστρο
Τηλ. 2310696185
Fax. 2310696925
mail@dim-palaiok.thess.sch.gr

αρχικήτο σχολείο μαςπροσωπικόσκάκιμουσικήprojectsεκδηλώσειςολοήμερο

έγγραφαδιδακτικές επισκέψειςπεριβάλλοντο βήμα των εκπαιδευτικώνσυνδέσειςσύλλογος γονέων

Επιστροφή

 

Δωρεάν Λογισμικό (Freeware)

 Το Songr είναι ένα δωρεάν λογισμικό (Freeware) για Windows που σας επιτρέπει να αναζητήσετε και να κατεβάσετε μουσική , για προσωπική χρήση, από το διαδίκτυο.

 Η εφαρμογή έχει ένα ενσωματωμένο downloader ήχου και βίντεο στο YouTube που μπορεί να εμφανίσει αρχεία υψηλής ποιότητας MP3, MPG και AVI. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του λογισμικού είναι η δυνατότητα αναζήτησης του. Σας επιτρέπει να αναζητήσετε ένα τραγούδι από τους στίχους του και αυτόματα σας δίνει μια λίστα με όλες τις πιθανές επιλογές . Θα σας συνδέσει επίσης και στις ιστοσελίδες του Amazon και Rhapsody.

Για να το κατεβάσετε  κάντε κλικ εδώ

Ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Μαυρίδης  Κων/νος

 

 

  

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ Τ.Π.Ε.

 Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να αναζητήσετε και να συμβουλευτείτε εκπαιδευτικό υλικό και λογισμικό για το μάθημα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.). Πρόκειται για το νεοσύστατο δικτυακό τόπο του εκπαιδευτικού Πληροφορικής του σχολείου μας, στον οποίο αναρτώνται σταδιακά το υλικό που χρησιμοποιείται στη διδασκαλία του μαθήματος, προγράμματα που αξιοποιούνται στο εργαστήριο των Η/Υ και διατίθενται ως επί το πλείστον προς ελεύθερη χρήση, δραστηριότητες και σενάρια που προγραμματίζονται κατά το τρέχον σχολικό έτος.

 Ο συγκεκριμένος ιστότοπος παρέχει τη δυνατότητα τόσο στους μαθητές και τους γονείς να ενημερώνονται και να αναζητούν πληροφορίες για το μάθημα των Τ.Π.Ε., όσο και στους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής να αξιοποιούν και να ενσωματώνουν στη διδασκαλία τους το προτεινόμενο εκπαιδευτικό υλικό. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον εκπαιδευτικό μας μέσω των πολλαπλών τρόπων επικοινωνίας (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ανάρτηση σχολίων, μέσα κοινωνικής δικτύωσης) που διατίθενται στον ιστότοπο.

 

 

 

Πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου Audacity.

  Το Audacity2.1.0 είναι δωρεάν(freeware) πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου. Είναι μία εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή, είτε ηχογραφείτε ζωντανά είτε απλά επεξεργάζεστε αρχεία. Με το Audacity η επεξεργασία ηχογραφήσεων είναι πολύ απλή, όχι δύσκολη όπως σε κάποιες επαγγελματικές εφαρμογές! Χρησιμοποιώντας το εργαλείο επισήμανσης μπορείτε γρήγορα να κόψετε, να αντιγράψετε, ή να προσθέσετε εφέ σε τμήματα των κομματιών. Κάντε κάποιο λάθος και μπορείτε να αναιρέσετε όσα βήματα προς τα πίσω επιθυμείτε, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να πειραματιστείτε γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει! Μιας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι και 16 κανάλια την ίδια στιγμή, το Audacity δίνει στους χρήστες μεγάλη ευελιξία. Η Επεξεργασία MP3 και άλλων ψηφιακών αρχείων είναι εξίσου εύκολη. Αφού επεξεργαστείτε το μουσικό κομμάτι σας μπορείτε να το εξάγετε σε μορφή ΜΡ3εγκαθιστώντας το Lame_v3.98.3.
  Η εγκατάσταση και των δύο προγραμμάτων είναι απλή ξεκινώντας με το audacity-win-2.1.0και τέλος με το Lame_v3.98.3_for_Audacity_on_Windows.
                                       Κάντε κλικ εδώ

Ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Μαυρίδης  Κων/νος

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2014-2015

Παλαιόκαστρο  18-02-2015

  Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών εκπονούνται αυτήν τη σχολική χρονιά (Οκτώβριος 2014 - Μάιος 2015), με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γερμανικών Βασιλικής Κούτσικου , δύο Πολιτιστικά Προγράμματα.       

  Μία Γερμανόφωνη Σχολική Εφημερίδα από τους μαθητές των τμημάτων Ε1 & Ε3 της Ε΄ τάξης και ένα Γερμανόφωνο Παραμύθι από τους μαθητές του τμήματος ΣΤ2 της ΣΤ΄ τάξης.

  Στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα της Σχολικής Εφημερίδας οι μαθητές κάνουν έρευνα για την Γερμανία και για την πρωτεύουσα της το Βερολίνο, για τα ήθη και έθιμα της χώρας και προβάλουν εργασίες από το γλωσσικό βιωματικό εργαστήρι της τάξης, μέσω της χρήσης του διαδικτύου και των ΤΠΕ (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας) καθώς και των εργαλείων Web 2.0.

  Στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Παραμυθιού οι μαθητές αναλύουν, παίζουν με τις λέξεις και απεικονίζουν με τον δικό τους εικαστικό τρόπο τις θεματικές ενότητες.

  Οι διδακτικοί στόχοι των Πολιτιστικών Προγραμμάτων είναι η άσκηση στη χρήση των γραμματικών φαινομένων, η ελεύθερη χρήση του λεξιλογίου του διδακτικού βιβλίου και η δημιουργική έκφραση του γραπτού λόγου.

  Αφού αποφασίσθηκαν τα θέματα, από κοινού, στη συνέχεια χωρίστηκαν οι μαθητές σε ομάδες των 3-4 ατόμων. Κάθε ομάδα ανέλαβε να ασχοληθεί με ένα θέμα. Έτσι θα συγκεντρωθούν άρθρα σχετικά με το σχολείο και τη ζωή τους στη σχολική κοινότητα, τα οποία θα γραφούν στο word. Στα προγράμματα θα περιέχονται φωτογραφίες από σχολικές δράσεις των μαθητών, ζωγραφιές καθώς και ζωγραφισμένα παιχνίδια με γερμανικές λέξεις που τα δημιουργούν  οι ίδιοι.

  Τέλος,  πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς μαθητών κατά τη διάρκεια  των Προγραμμάτων. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό παίζει ότι στις ομάδες συνεργάζονται μεταξύ τους μαθητές διαφορετικού μαθησιακού επιπέδου, έτσι ώστε όλοι μπορούν και συμμετέχουν στο βαθμό των δυνατοτήτων τους.

  Οι εργασίες θα συγκεντρωθούν, θα τυπωθούν  και θα  μοιραστούν στους μαθητές.

  Στο blog «Γερμανογνωσία»της κας Κούτσικου η διεύθυνση του οποίου είναι:   http://vaskoutsikou.blogspot.gr/, υπάρχουν θέματα, ασκήσεις, παραμύθια και άλλα γνωστικά εργαλεία, με τα οποία μπορούν οι μαθητές να εξασκήσουν τις γνώσεις τους και να εμπεδώσουν καλύτερα την Γερμανική γλώσσα.

 

Παλαιόκαστρο  22-12-2014

Αγαπητοί γονείς ,

 

  Το Adblock Plus είναι ένα δωρεάν εργαλείο φραγής διαφημίσεων για τους δημοφιλέστερους φυλλομετρητές(browsers), και για όλες τις έξυπνες συσκευές(android). Μπλοκάρει ενοχλητικές βίντεο διαφημίσεις στο YouTube, διαφημίσεις στο Facebook, στα livestreaming κανάλια κ.α. Όταν σερφάρετε στο διαδίκτυο, γνωρίζετε πόσο ενοχλητικές μπορούν να γίνουν οι διαφημίσεις. Φωτίζουν, αναβοσβήνουν και γενικά μπαίνουν στη μέση. Εάν είναι κανείς πραγματικά άτυχος, μπορούν να γίνουν μέχρι και επικίνδυνες. Το Adblock Plus αφαιρεί τις διαφημίσεις από τις σελίδες που βλέπετε, αφήνοντας έναν καθαρό, άσπρο χώρο στη θέση τους.

  Το Adblock Plus δουλεύει χρησιμοποιώντας φίλτρα. Εάν μερικά στοιχεία είναι παρόντα σε μια σελίδα, το πρόγραμμα τα φιλτράρει. Υπάρχουν πολλά έτοιμα διαθέσιμα φίλτρα και μπορείτε να διαλέξετε όσα θέλετε από το μενού ρυθμίσεων του Adblock Plus. Εάν είστε λίγο πιο έμπειρος τεχνολογικά, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας φίλτρα, ή να επισημάνετε τα μέχρι τότε μη φιλτραρισμένα αντικείμενα, κάνοντας δεξί κλικ σε αυτά και επιλέγοντας Μπλοκάρισμα Στοιχείου (Block Element).

  Στις επιλογές ρυθμίσεων του Adblock Plus θα μπορείτε επίσης να προσθέσετε ιστοσελίδες σε λίστες εξαίρεσης (για να τις εξαιρέσετε από το μπλοκάρισμα) και να τροποποιήσετε μερικές άλλες επιλογές. Επίσης, θα δείτε το εικονίδιο του Adblock Plus στη γραμμή διευθύνσεων και επιλέγοντάς το, θα μπορείτε να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε το Adblock Plus με ένα πάτημα.

Κατεβάστε το από την παρακάτω διεύθυνση :    https://adblockplus.org/

 

 

  Σε συνέχεια της δράσης του σχολείου μας “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο’’, η παρακάτω υπερσύνδεση μας παραπέμπει στη σελίδα του HelpDesk του stardoll με χρήσιμες πληροφορίες για τα παιδιά και τους γονείς. Από αυτή τη σελίδα μαθαίνουμε πώς διαγράφουμε έναν λογαριασμό μας στο stardoll, πώς κάνουμε block σε κάποιον ή κάποια που μας ενοχλεί, καθώς και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Η σελίδα είναι :  http://www.stardoll.com/el/help/article.php?sectionId=20&articleId=8

 

 

Ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Μαυρίδης  Κων/νος

 

 

Παλαιόκαστρο 3-11-2014

 Αγαπητοί  γονείς ,

Θεωρούμε  ότι το Διαδίκτυο είναι ένα ασφαλές μέρος για όλους, ωστόσο, είναι αναμφίβολο ότι οι διαδικτυακοί εισβολείς παραμονεύουν, προσπαθώντας να δημιουργήσουν προβλήματα. Ένας τρόπος δημιουργίας προβλημάτων είναι με τη διάδοση κακόβουλων προγραμμάτων. Μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας μαθαίνοντας τι είναι τα κακόβουλα προγράμματα πώς διαδίδονται και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

Τι είναι τα κακόβουλα προγράμματα;

"Κακόβουλο πρόγραμμα" είναι οποιοδήποτε είδος λογισμικού το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βλάψει έναν υπολογιστή. Τα κακόβουλα προγράμματα μπορούν να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες από τον υπολογιστή σας, να προκαλέσουν σταδιακά επιβράδυνση της λειτουργίας του ή ακόμα και να στείλουν πλαστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας χωρίς να το γνωρίζετε. Ακολουθούν ορισμένοι κοινοί τύποι κακόβουλων προγραμμάτων, που ενδέχεται να γνωρίζετε:

  1. Ιός: Ένα επιζήμιο υπολογιστικό πρόγραμμα το οποίο αυτοαντιγράφεται και προσβάλλει κάποιον υπολογιστή.

  2. Worm: Ένα κακόβουλο υπολογιστικό πρόγραμμα που στέλνει αντίγραφα του εαυτού του σε άλλους υπολογιστές μέσω δικτύου.

  3. Spyware: Ένα κακόβουλο πρόγραμμα που συλλέγει πληροφορίες από άτομα εν αγνοία τους.

  4. Adware: Λογισμικό που αναπαράγει, προβάλλει ή πραγματοποιεί λήψη διαφημίσεων αυτόματα σε έναν υπολογιστή.

  5. Δούρειος ίππος: Ένα καταστροφικό πρόγραμμα που εμφανίζεται ως χρήσιμη εφαρμογή, αλλά βλάπτει τον υπολογιστή σας ή υποκλέπτει τα στοιχεία σας αφού εγκατασταθεί.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τα παρακάτω  free και trialversionπρογράμματα που προσφέρουν προστασία για τον υπολογιστή, το τηλέφωνο ή το tabletσας.

                                              

http://windows.microsoft.com/el-gr/windows/security-essentials-download

http://www.kaspersky.gr/trials
http://www.bitdefender.com/

 Ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Μαυρίδης  Κων/νος

 

    Μερικοί βασικοί κανόνες για το πώς λύνουμε προβλήματα τεσσάρων πράξεων.

    Στο παρακάτω αρχείο θα βρείτε μερικούς βασικούς κανόνες, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν σε πολλές περιπτώσεις, ώστε να βρείτε ευκολότερα τη σωστή λύση ενός προβλήματος τεσσάρων πράξεων. Βέβαια ο καθένας σας μπορεί να βρει και άλλες περιπτώσεις, καθώς επίσης υπάρχουν και σύνθετα προβλήματα με περισσότερες από μία πράξεις. Όπως προανέφερα έκανα μια προσπάθεια ώστε να συγκεντρώσω μόνο μερικούς βασικούς κανόνες πιστεύοντας πως θα σας φανούν πολύ χρήσιμοι.
Για να δείτε ή και να εκτυπώσετε το αρχείο κάντε κλικ εδώ...

                                 Αναρτήθηκε από τον κ. Ντόντη Δημήτρη στις 10-1-2014

 

Από: Ντόντη Δημήτρη δάσκαλο Γ2 τμήματος(17-11-2011)

    Κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο, το οποίο αφορά στην εκμάθηση της γραμματικής μέσα σε 50 μαθήματα.  

αρχείο pdf       αρχείο doc

Από: Ντόντη Δημήτρη δάσκαλο Ε2 τμήματος(29-04-2010)

        Παρακάτω έχω ανεβάσει δυο φύλλα εργασίας που αφορούν στην εκμάθηση του Google Earth και του Google Maps. Μπορείτε να τα κατεβάσετε για να εξασκηθείτε.       Google Earth εδώ....             Google Maps εδώ.....

         Επίσης κατεβάστε και το αρχείο PowerPoint(γεωγραφικά διαμερίσματα, νομοί και πρωτεύουσες Ελλάδας), το οποίο θα μας χρειαστεί στα επόμενα μαθήματα της Γεωγραφίας, από εδώ....