ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Εκδηλώσεις 2011-12

Στανίση 2
57013 Παλαιόκαστρο
Τηλ. 2310696185
Fax. 2310696925
mail@dim-palaiok.thess.sch.gr

αρχικήτο σχολείο μαςπροσωπικόσκάκιτραγούδιααφιερώματαεκδηλώσειςολοήμερο

έγγραφαεκπαιδευτικό υλικόπεριβάλλοντο βήμα των εκπαιδευτικώνσυνδέσειςσύλλογος γονέων

 

Επιστροφή

Εκδηλώσεις   2009-10  2010-11

 

Kαλοκαιρινές αθλητικές εκδηλώσεις  όλων των τάξεων του σχολείου μας

    Στις 12 και 13 Ιουνίου, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν οι αθλητικές-χορευτικές δραστηριότητες όλων των τμημάτων του σχολείου μας με μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των μαθητών μας. Την Τρίτη το πρωί η Δ, Ε και ΣΤ τάξη εκτέλεσαν ενδιαφέροντα και πρωτότυπα παιχνίδια με ανταγωνιστική μορφή, καθώς και χορογραφίες και θεατρικά δρώμενα που δημιούργησαν τα ίδια  τα παιδιά. Την Τετάρτη το πρωί η Α, Β και Γ τάξη εκτέλεσαν  ευχάριστα παιχνίδια της ανάλογης ηλικίας, καθώς και ομαδικά χορευτικά. Τις  δραστηριότητες των παιδιών συνόδευαν οι δάσκαλοι των τμημάτων.

Την επιμέλεια και οργάνωση των δραστηριοτήτων είχαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής :

Καραφυλιά Μαρία και Λύσσα Βασιλική         

Φωτογραφίες από τις αθλητικές δραστηριότητες

Βιντεάκια από τις αθλητικές δραστηριότητες εδώ...

 

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

    Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 που ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου. Το Δ2 του σχολείου μας συμμετείχε με χειροτεχνίες και ζωγραφιές ενός βιότοπου με ανακυκλώσιμα υλικά.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

Η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 επισκέφθηκε το σχολείο μας η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου. Συνομίλησε με τους μαθητές του σχολείου, έπαιξε μαζί τους γλωσσικά παιχνίδια, απάντησε στις ερωτήσεις τους και τους παρότρυνε να ονειρεύονται , ώστε ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ     Μάιος 2012

    Στις 9 Μαΐου το σχολείο μας πήρε μέρος στη Σχολική Ολυμπιάδα όλων των δημοτικών σχολείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, την οποία διοργάνωσε ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής ( κ. Οξύζογλου ).

    Σκοπός της αθλητικής αυτής συνάντησης ήταν η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος καθαρά μακριά από ανταγωνισμούς και πρωτιές. Σημαντικό μόνο σκοπό είχε η συμμετοχή και προσπάθεια των μικρών μας αθλητών-μαθητών. Το σχολείο μας συμμετείχε με ομάδα μπάσκετ (μεικτή), ομάδα βόλεϊ (μεικτή), δύο κορίτσια στην ενόργανη και δύο αγόρια στο Tae kwon do. Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική εμπειρία για τους μαθητές μας αφού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και νέα αθλήματα που δεν είναι πολύ διαδεδομένα, όπως: La cross, τοξοβολία, αντοχή-δύναμη στην κωπηλατική κίνηση.

    Ευχαριστούμε τους γονείς των παιδιών που μας τα εμπιστεύονται σε εξωσχολικές, αλλά χρήσιμες δραστηριότητες, καθώς και το Διευθυντή του σχολείου μας κ. Σοϊλεμεζίδη για τη βοήθεια και τη στήριξή του όσον αφορά την οργάνωση και διεκπεραίωση της αξιοπρεπής συμμετοχής μας στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

    Παρακάτω παρουσιάζονται φωτογραφίες και βιντεάκια από τις συμμετοχές των μαθητών μας.

 Φωτογραφίες από τη διοργάνωση

Βιντεάκια από τη διοργάνωση εδώ...

                        Με τιμή οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής

                            Λύσσα Βασιλική - Καραφυλιά Μαρία

 

 

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: «Άσκηση και δάσος» από την Πρώτη Τάξη

    Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγή Υγείας με θέμα: «Άσκηση και δάσος» που υλοποιείται στα δύο τμήματα  της Α΄ Δημοτικού (Α1 και Α2), πραγματοποιήθηκε ημερήσιος περίπατος των δύο τμημάτων την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 στο δασάκι  «Πέτρου και Παύλου».  Κατά τη διάρκεια πραγματοποιήθηκαν δράσεις και παιχνίδια σχετικά με τα δέντρα,  τα ζωάκια του δάσους, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια ανταγωνισμού, καθώς και παιχνίδια ψυχαγωγίας.

    Την επιμέλεια του προγράμματος έχει η γυμνάστρια των τμημάτων Λύσσα Βασιλική και οι δασκάλες των τμημάτων Δημοπούλου Μαρία,  Σπυρίδου Μαίρη, οι οποίες ήταν και οι συνοδοί της συγκεκριμένης δράσης μαζί με τη δασκάλα Καλογιάννη Σοφία.

Βιντεάκια από τη δραστηριότητα εδώ...

 

 

Υιοθεσία παρτεριού από τους μαθητές της Γ2 Τάξης - Μάρτιος 2012

Με αφορμή μια εργασία από το μάθημα της γλώσσας ο δάσκαλος μας, κ. Δημήτρης, μας πρότεινε να υιοθετήσουμε ένα μέρος από το παρτέρι του σχολείου μας ώστε να το φροντίσουμε, να φυτέψουμε κάποια λουλούδια για να ομορφύνει ο χώρος που περνάμε πολλές ώρες καθημερινά, να διατηρήσουμε καθαρά τα παρτέρια και να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους συμμαθητές μας στην φροντίδα των παρτεριών. Ενθουσιαστήκαμε όλοι με την πρόταση του δασκάλου μας.

Πρώτα συμφωνήσαμε να πάμε στο διευθυντή του σχολείου και να ζητήσουμε να μας παραχωρήσει ένα μέρος από το παρτέρι της πίσω πλευράς του σχολείου. Όταν ο διευθυντής άκουσε την πρότασή μας από τους μαθητές του συμβουλίου της τάξης, με χαρά δέχτηκε να μας παραχωρήσει αυτό το χώρο. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε πινακίδες, τις  οποίες θα τοποθετούσαμε στο παρτέρι μαζί με το φύτεμα των λουλουδιών, για να δείξουμε στους συμμαθητές μας τους στόχους της δραστηριότητάς μας.

Έτσι μόλις ήρθε η άνοιξη, ο δάσκαλός μας αγόρασε μερικά όμορφα λουλούδια με χρήματα του ταμείου της τάξης, κάποιοι συμμαθητές μας έφεραν δικά τους λουλούδια, άλλοι έφεραν σκαλιστήρια κι όλοι μαζί με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρούμενη διάθεση βγήκαμε να φυτέψουμε τα λουλούδια. Χωριστήκαμε σε ομάδες και η καθεμιά άρχισε τη δουλειά της. Κάποιοι σκάλισαν τον κήπο και έβγαλαν τα αγριόχορτα. Άλλοι έσκαψαν για να φυτέψουμε τα λουλούδια. Μια ομάδα τοποθέτησε τις πινακίδες και μια άλλη κουβαλούσε νερό για να ποτίσουμε τα φυτά μας. Μας άρεσε πολύ η συνεργασία και η ομαδική δουλειά που κάναμε.

Όταν τελειώσαμε, ο κήπος μας έμοιαζε με ζωγραφιά.

          Από την επόμενη ημέρα αποφασίσαμε ανά εβδομάδα μια ομάδα μαθητών να είναι υπεύθυνη για την προστασία αλλά και τη φροντίδα του χώρου και των λουλουδιών.

Ελπίζουμε η δραστηριότητά μας να βρει και άλλους μιμητές, ώστε όλοι μαζί να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο το σχολείο μας.  

Δημήτρης Α., Θοδωρής, Δήμητρα Γ., Νίκη, Κέλλυ, Ερμάλ, Λαμπρινή, Δήμητρα Υ.

Φωτογραφίες από τη δραστηριότητα

Ηχογράφηση τραγουδιού από τους μαθητές της Έκτης Τάξης σε ιδιωτικό στούντιο με …


    Ένα πιάνο με ουρά, τοίχοι ανάγλυφοι από πέτρα και σφουγγάρι, ένα μεγάλο ορθογώνιο τζάμι με αναρίθμητα κουμπιά που αποκαλύπτονται κι εμείς περιμένουμε το νεύμα να “γυρίσουμε την πλάτη μας στο μέλλον”
    Στίχοι: Διονύσης Τσακνής
    Μουσική: Διονύσης Τσακνής
    Πρώτη εκτέλεση: Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας

Φωτογραφίες από την ηχογράφηση

    Για να ακούσετε το τραγούδι κάντε κλικ εδώ…
 

   Η γιορτή για την επέτειο του '40 -  2011

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011, παρουσίασαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας τη γιορτή για την επέτειο του '40. Μέσα από θεατρικά δρώμενα, αναγνώσματα, ποιήματα και τραγούδια ζωντάνεψαν τις μνήμες της εθνικής επετείου και τίμησαν τους ήρωες και τις ηρωίδες που αγωνίστηκαν ενάντια στους κατακτητές.

   Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι της Γ΄ Τάξης, Αλετράς Αντώνης, Ντόντης Δημήτρης και η δασκάλα της μουσικής Κόλλια Σωτηρία.

Φωτογραφίες από τη γιορτή

Επιστροφή στην αρχή