ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Εκδηλώσεις

Στανίση 2
57013 Παλαιόκαστρο
Τηλ. 2310696185
Fax. 2310696925
mail@dim-palaiok.thess.sch.gr

αρχικήτο σχολείο μαςπροσωπικόσκάκιτραγούδιααφιερώματαεκδηλώσειςολοήμερο

έγγραφαεκπαιδευτικό υλικόπεριβάλλοντο βήμα των εκπαιδευτικώνσυνδέσειςσύλλογος γονέων

 

Επιστροφή

Εκδηλώσεις   2009-10   2010-11   2011-12  2012-13

 

Η Mascot του σχολείου μας

     Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius μία από τις δραστηριότητες ήταν και η σχεδίαση της Mascot του σχολείου της κάθε χώρας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έτσι σχεδίασαν πολύ όμορφα ατομικά ή ομαδικά έργα. Στη συνέχεια τα έργα εκτέθηκαν στο χώρο του σχολείου, όπου όλοι οι μαθητές επισκέφτηκαν το χώρο και επέλεξαν μέχρι τρία από τα καλύτερα για αυτούς. Τελικά μετά από την ψηφοφορία Mascot του σχολείου μας αναδείχθηκε ένα πραγματικά σπουδαίο ομαδικό έργο από το ΣΤ2 τμήμα και τις μαθήτριες Δήμητρα Γ., Νικολέτα Π., Αντωνία Π., Ιωάννα Π., Θεοδώρα Χρ. Ακολούθησε  βράβευση της ομάδας.

Φωτογραφίες

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤ’ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ  ΠΕΝΤΖΙΚΗ

ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ (1934-1993)
 

Με αφορμή την επίσκεψή μας στην έκθεση ζωγραφικής του Ν.Γ.Πεντζίκη, είχαμε την τιμή να δεχτούμε στο σχολείο μας τον κύριο Γαβριήλ Ν. Πεντζίκη, σε μια παρέα φιλική και καλλιτεχνική μαζί.

Προβάλαμε  τα σχέδιά μας, εμπνευσμένα από το έργο  του καλλιτέχνη, αλλά και ερμηνεύσαμε  θεατρικά το απόσπασμα «Παιδική μνήμη» από «Το μυθιστόρημα της κυρίας Έρσης» του Ν.Γ.Πεντζίκη, που εμπεριέχεται στο Ανθολόγιό μας. «Η Βαϊφόρος» του Θεοφάνη έγινε αντικείμενο μελέτης  και αφορμή για νέες  καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013 , πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημέρωση  για θέματα ασφαλείας στους χώρους του σπιτιού από ομάδα εργαζομένων στη βιομηχανία παραγωγής τσιμέντου «ΤΙΤΑΝ». Οι εργαζόμενοι  επισκέφτηκαν όλα τα τμήματα του σχολείου μας,  ενημερώνοντας τους  μαθητές μας για τους κινδύνους που διατρέχουν στους  χώρους του σπιτιού. Αξιοποίησαν δικό τους εκπαιδευτικό υλικό και χρησιμοποίησαν τον τεχνολογικό εξοπλισμό του σχολείου μας.  Οι μαθητές μας δέχτηκαν με ικανοποίηση την παρουσία των επισκεπτών μας, καθώς και το περιεχόμενο της ενημερωτικής αυτής συνάντησης.

 

 

 

 

  

Επιστροφή στην αρχή