ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Διδακτικές επισκέψεις

Στανίση 2
57013 Παλαιόκαστρο
Τηλ. 2310696185
Fax. 2310696925
mail@dim-palaiok.thess.sch.gr

αρχικήτο σχολείο μαςπροσωπικόσκάκιμουσικήprojectsεκδηλώσειςολοήμερο

έγγραφαπεριβάλλοντο βήμα των εκπαιδευτικώνσυνδέσειςσύλλογος γονέων

 

Επιστροφή

Διδακτικές επισκέψεις   2009-10    2010-11   2011-12  2012-13 2013-14  2014-15

Διδακτικές επισκέψεις

2015-16

Ημερήσια εκδρομή στο Άλσος Αγίου Νικολάου Νάουσας

  Την Πέμπτη  2 Ιουνίου 2016 οι μαθητές , οι γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας πραγματοποιήσαμε ημερήσια εκδρομή στο Άλσος Αγίου Νικολάου.

  Το Άλσος Αγίου Νικολάου, είναι ένα τουριστικό κέντρο αναψυχής. Βρίσκεται  3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ηρωικής πόλης της Νάουσας.Είναι ένας επίγειος παράδεισος ,μια ανάσα ζωής . Μοναδικό στην Ελλάδα το υπεραιωνόβιο αυτό άλσος πλατάνων εντυπωσιάζει τον επισκέπτη σε κάθε εποχή για την μεγαλοπρέπεια και τον όγκο του.

 Με τις καλύτερες εντυπώσεις και με ανεξίτηλες εμπειρίες , μικροί και μεγάλοι, επιστρέψαμε το απόγευμα στο Παλαιόκαστρο ,έχοντας ξεφύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μία «απίθανη» εκδρομή τελείωσε !

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ "ΤΟ ΜΠΑΪΡΙ".

 Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 οι μαθητές και οι μαθήτριες της έκτης τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το αγρόκτημα "Μπαΐρι" στην Αξιούπολη Κιλκίς. Παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα "Ο κύκλος του ψωμιού" και "Γνωρίζοντας το δάσος".

 Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο και τα εργαλεία με τα οποία γίνονταν οι παραδοσιακές αγροτικές εργασίες καθώς επίσης και να διασχίσουν ένα πανέμορφο μονοπάτι μήκους περίπου 250 μέτρων το οποίο διασχίζει κάθετα μία χαράδρα.
 Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο δάσος, με υπομεσογειακή βλάστηση και πολύ μεγάλη ποικιλία ειδών της μεσογειακής χλωρίδας και πανίδας.

 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη

DSC04469

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

       Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων», οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα  (18-20 Μαρτίου 2016). Η επίσκεψη έγινε με τη συνοδεία γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

       Κατά την παραμονή μας στην Αθήνα τα παιδιά συμμετείχαν στις ακόλουθες δράσεις:

 Επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και παρακολούθηση του προγράμματος "Γίγαντες στην εποχή των Παγετώνων ".

 Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τα αξιοθέατα του  Αρχαίου Ελληνικού  Πολιτισμού.

 Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Αθηνών (Θησείο, Πλάκα, Μοναστηράκι).

 Επίσκεψη και ξενάγηση στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό video, ξεναγήθηκαν στους πιο σημαντικούς χώρους και κάθισαν στα έδρανα της Ολομέλειας.

 Παρακολούθηση της Αλλαγής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

 Επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

 Δείπνο σε ταβέρνα της γραφικής Πλάκας.

     Η επίσκεψη αυτή θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας ( παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς). Μάθαμε και είδαμε πολλά, συνταξιδέψαμε, αποκτήσαμε καινούριες εμπειρίες και γνώσεις.

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α΄, Β΄& Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

  Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές της Α΄, Β΄ & Γ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Πολεμικό Μουσείο Θεσ/νίκης. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του, θαύμασαν τις συλλογές , τα εκθέματα και ανακάλυψαν τον πλούτο του Μουσείου . Τέλος ,συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες  και παρακολούθησαν την παράσταση του  θεάτρου σκιών .

                                  

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΒΙΛΑ ΜΠΙΑΝΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΝΤΖΗ)

 

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

 

Casa Bianca            Βίλα Καπαντζή

 

Open house γιατί…

κρύβουν μια ιστορία

αποκαλύπτουν τις συνήθειες της αστικής τάξης εκείνης της εποχής

φανερώνουν την δική τους αρχιτεκτονική…

τον εκλεκτικισμό τους

την απουσία συμμετρίας

τα στοιχεία μπαρόκ στη διακόσμηση

τις περίτεχνες οροφές και τα ζωγραφικά μοτίβα παντού

την αυλή με τα σιντριβάνια

διαφέρουν από τα σημερινά κτίρια

…για τους κρυμμένους πολιτισμούς.

 

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης

 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη

 

DSC04277

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΡΩΜΑΪΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 η Ε΄ τάξη του σχολείου μας, επισκέφθηκε τα ρωμαϊκά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Η ξενάγηση ξεκίνησε από τη Ρωμαϊκή Αγορά, όπου οι μαθητές είδαν την κεντρική πλατεία, το αρχαίο ωδείο και την υπόγεια στοά. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Ροτόντα με τα υπέροχα παλαιοχριστιανικά ψηφιδωτά. Μετά πήγαν στην Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα) με τις όμορφες ανάγλυφες σκηνές του πολέμου των Ρωμαίων με τους Πέρσες. Τέλος επισκέφθηκαν το ανάκτορο του Γαλέριου, όπου είδαν το Οκτάγωνο, την αίθουσα του θρόνου, με το μαρμάρινο δάπεδο. Οι μαθητές γνώρισαν το ιστορικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης την περίοδο της Ρωμαιοκρατίας, αφού ήρθαν σε άμεση επαφή με τα μνημεία εκείνης της περιόδου.

 

             Φωτογραφίες από την επίσκεψη

DSC04210

 

 

 

 

ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΦΗΚΙΑΣ

Εκεί όπου αναζητά ο άνθρωπος τη φύση ....τοπίο εξαίσιο, υδροηλεκτρικός σταθμός Σφηκιάς , υπόγειοι όροφοι κι ένα επίτευγμα, άξονας κυρίαρχος που γεννάει ηλεκτρική ενέργεια, δαίδαλος αγωγών, αγωγός νερού κινησιουργός δύναμη, διακόπτες πολυσήμαντοι, εξειδικευμένοι επιστήμονες και τεχνίτες, θαυμαστά έργα.......φύση και νους μεγαλουργούν!

Κι ένα φράγμα εκεί ψηλά δεσπόζει στον Αλιάκμονα.

 

Εντυπωσιασμένοι ......

 

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης