ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Διδακτικές επισκέψεις

Στανίση 2
57013 Παλαιόκαστρο
Τηλ. 2310696185
Fax. 2310696925
mail@dim-palaiok.thess.sch.gr

αρχικήτο σχολείο μαςπροσωπικόσκάκιμουσικήprojectsεκδηλώσειςολοήμερο

έγγραφαπεριβάλλοντο βήμα των εκπαιδευτικώνσυνδέσειςσύλλογος γονέων

 

Επιστροφή

Διδακτικές επισκέψεις   2009-10    2010-11   2011-12  2012-13  2013-14

Διδακτικές επισκέψεις

2014-15

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΘ

  Για μία μέρα οι μαθητές της Ε΄ τάξης έγιναν φοιτητές του ΑΠΘ! Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 28-5-2015 επισκεφθήκαμε το Χημείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολουθήσαμε μία εισαγωγική διάλεξη για τους τομείς της Χημείας, μία διάλεξη για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό, είδαμε το μεγάλο ηλεκτρονικό τηλεσκόπιο του Χημείου, παρακολουθήσαμε πειράματα (ηλεκτρολύσεις) και τέλος κάναμε και εμείς τα δικά μας πειράματα. Ευχαριστούμε όλο το προσωπικό του Χημείου για την εγκάρδια φιλοξενία του και ειδικά τους κ.κ.  Σωτηρόπουλο, Σαμαρά, Κούρα, Μανώλη, Παπαδεράκη και Προχάσκα.

 

 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας, επισκέφθηκαν βυζαντινές εκκλησίες της πόλης μας. Η ξενάγηση ξεκίνησε από τη Μονή Βλατάδων, συνεχίστηκε στο ναό του Οσίου Δαυίδ και τελείωσε στο ναό του Αγίου Νικολάου του Ορφανού. Οι μαθητές έμαθαν πολλά πράγματα για την ιστορία των μνημείων από την ξεναγό κ. Αθηνά και γνώρισαν από κοντά αξιόλογα έργα τέχνης της βυζαντινής εποχής.

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

…και αισίως επιστρέψαμε!

  Από 27-3-2015  έως και 29-3-2015 πραγματοποιήσαμε με  τη ΣΤ’ Τάξης του Σχολείου εκπαιδευτική επίσκεψη   στην Αθήνα  . Εκεί, τα παιδιά μας επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, την Ιστορική Βουλή, το μοναδικό μουσείο της Ακρόπολης και τον αξεπέραστο, σε κάλλος, Παρθενώνα μας και όχι μόνο… είδαν αρκετά ζώα του ζωικού βασιλείου, στο Αττικό πάρκο και παρακολούθησαν από κοντά τη μεγάλη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς, όπου εντυπωσιάστηκαν από τους τσολιάδες μας! Οι ξεναγήσεις, οι εικόνες, τα βιώματα… ήταν έντονα! Το παιδικό ξεφάντωμα τα καθιστά ανεξίτηλα μέσα στο μυαλό και στην ψυχή!

Σε όλα αυτά, καταλυτικό ρόλο έπαιξαν και τα πρόσωπα των

συνοδών -  εκπαιδευτικών της εκδρομής : κ. Κώστας Τσιλιμπώνης, κ. Σλαμπέα Μαρία,

κ. Κώστα Μαυρίδη και κ. Μαίρη Σπυρίδου.

 

 

 

 

 

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015  η Δ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας. Οι μαθητές με τη συνοδεία ξεναγού είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν πλήθος εκθεμάτων που αφορούσαν τη ζωή και τις μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώ επισκέφτηκαν  και την έκθεση «Θησαυροί της Μακεδονίας» που φιλοξενείται  για λίγους ακόμα μήνες στο χώρο.

 

Φωτογραφίες

20150225_111701

 

 

  Οι μαθητές της  Ε΄ τάξης ξεναγήθηκαν στα ρωμαϊκά μνημεία της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 11-12-14. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τη Ρωμαϊκή Αγορά, το Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, τη Ροτόντα, και την Αψίδα του Γαλέριου.  Οι μαθητές έμαθαν πολλά πράγματα για το ένδοξο παρελθόν της πόλης μας και συνέδεσαν τις γνώσεις που είχαν από το μάθημα της Ιστορίας με τη βιωματική παρατήρηση των μνημείων.

Φωτογραφίες

PC110021