ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

eTwinning

Στανίση 2
57013 Παλαιόκαστρο
Τηλ. 2310696185
Fax. 2310696925
mail@dim-palaiok.thess.sch.gr

   αρχικήτο σχολείο μαςπροσωπικόσκάκιτραγούδιααφιερώματαεκδηλώσειςολοήμερο

έγγραφαδιδακτικές επισκέψειςπεριβάλλοντο βήμα των εκπαιδευτικώνσυνδέσειςσύλλογος γονέων

 

Επιστροφή

 

Βράβευση του Ευρωπαϊκού eTwinning έργου “Tell me tell me”

 

 Την περσινή χρονιά, τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο eTwinning έργο "Tell me, tell me" με στόχο τη βελτίωση των γλωσσικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους στην αγγλική γλώσσα. Μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας 7 έως 9 ετών, από 7 χώρες συνεργάστηκαν με σκοπό τη συνεργασία και τη συζήτηση πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

 Καθ' όλη τη διάρκεια του έργου, δόθηκε έμφαση στην καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία τόσο των μαθητών μεταξύ τους όσο και των εκπαιδευτικών, αξιοποιώντας διάφορες μεθόδους και προσεγγίσεις διδασκαλίας. Η μάθηση προέκυπτε ασυνείδητα μέσω των δραστηριοτήτων, που πραγματοποιήθηκαν κυρίως σε μικρές ομάδες, και της αλληλεπίδρασης των μαθητών μεταξύ τους. Δόθηκε έμφαση στην ευχέρεια λόγου στην αγγλική γλώσσα και την χρήση της ως κώδικα επικοινωνίας και δημιουργήθηκε έτσι ένα διαδραστικό περιβάλλον που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τη μουσική (θεματικά τραγούδια), τα εικαστικά (δημιουργία ενός λογότυπου, Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, ζωγραφιές για την περιγραφή ανθρώπων), την ανεξάρτητη έρευνα (Animals in my country) και τις τηλεδιασκέψεις μέσω skype, οι οποίες αποτέλεσαν την πιο διασκεδαστική και συνεργατική δραστηριότητα, επειδή τα παιδιά μπόρεσαν να συνομιλήσουν, να παίξουν, να γελάσουν και να τραγουδήσουν σε ζωντανό χρόνο με τους φίλους τους.

 Το έργο μας, λοιπόν, βραβεύτηκε με Ετικέτα ποιότητας στις 28-9-2015. Θυμίζουμε ότι η Ετικέτα Ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους καθηγητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσης του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.

 Η Εθνική Υπηρεσία Στήριξης (ΕΥΣ) σε κάθε χώρα αξιολογεί τις αιτήσεις των σχολείων για την εθνική Ετικέτα Ποιότητας βάσει έξι κριτηρίων. Συγκεκριμένα, ένα έργο πρέπει να αγγίξει την τελειότητα στους ακόλουθους τομείς:

(1) Παιδαγωγική Καινοτομία

(2) Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη

(3) Επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σχολείων συνεργατών

(4) Συνεργασία μεταξύ των σχολείων-συνεργατών

(5) Χρήση της τεχνολογίας

(6) Αποτελέσματα, αντίκτυπος και τεκμηρίωση

 

 

Συμμετοχή σε τηλεδιάσκεψη στο πλαίσια

του ευρωπαϊκού προγράμματος  eTwinning

 

 Η δεύτερη τηλεδιάσκεψη με τους φίλους μας από το σχολείο IstitutoComprensivoStatale στο Andorno της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου. Αυτή την φορά η θεματική ενότητα ήταν η "περιγραφή ανθρώπων" και οι μαθητές του Δ1, αφού τραγούδησαν το αγγλικό τραγούδι "Thepartsofyouandme" μαζί με τα παιδιά από την Ιταλία, έπαιξαν το παιχνίδι "Guesswho?" (Μάντεψε ποιος). Ένα παιδί περιέγραφε στα Αγγλικά έναν συμμαθητή ή μια συμμαθήτριά του και τα παιδιά από το άλλο σχολείο, αφού άκουγαν προσεχτικά την περιγραφή, προσπαθούσαν να μαντέψουν ποιος ήταν αυτός ή αυτή. Στη συνέχεια, μαθητές και από τα δύο σχολεία παρουσίασαν και περιέγραψαν διάσημα πρόσωπα που επέλεξαν οι ίδιοι. 

 Η τηλεδιάσκεψη μας ολοκληρώθηκε με ένα μικρό πάρτι γενεθλίων για τα 10 χρόνια eTwinning! Δεν έλειψαν οι τούρτες γενεθλίων (που κατασκευάσαμε στο σχολείο και έμοιαζαν σαν αληθινές!), τα μπαλόνια, τα σημαιάκια, και φυσικά το τραγούδι των γενεθλίων στα Ιταλικά, τα Ελληνικά και όλοι μαζί στα Αγγλικά!

 Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Διευθυντή μας, κ. Σοϊλεμεζίδη Δημήτρη, την κ. Νικολάου Ελένη (δασκάλα της τάξης) και τον κ. Βλάχο Ευάγγελο (δάσκαλο παράλληλης στήριξης) για τη βοήθεια και τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, όπως επίσης και τον κ. Μαυρίδη Κων/νο (εκπαιδευτικό πληροφορικής) και την κ. Τόγια Άλκηστη (εκπαιδευτικό μουσικής) που δούλεψε με τα παιδιά, για να ερμηνεύσουν καλύτερα το τραγούδι "Thepartsofyouandme", όπως και τα υπόλοιπα τραγούδια που παρουσιάσαμε στο πρόγραμμα. Τέλος, ένα μεγάλο "Thankyou!" στην συνάδελφο, κ. EmanuelaBoffaBallaran, για τη συνεργασία της και την υπέροχη ιδέα της για το πάρτι γενεθλίων!

 

                                                                                     Τετράδη  Λίνα

                                                                            Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας

 

φωτογραφίες   

DSC04023

 

 

"Tell me, tell me"

 

  Μέσα στα πλαίσια του eTwinning έργου "Tell me, tell me", που συμμετέχουν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας,  πραγματοποιήθηκε (την Τετάρτη 24 Μαρτίου) η πρώτη μας τηλεδιάσκεψη με τα παιδιά από το σχολείο Istituto Comprensivo Statale di Andorno Micca που βρίσκεται στο Andorno της Ιταλίας.  Τα παιδιά συνομίλησαν μεταξύ τους στα Αγγλικά, έπαιξαν παντομίμα και τραγούδησαν Αγγλικά τραγούδια. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία τόσο για τους μαθητές όσο και για εμάς τους εκπαιδευτικούς και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάιο. Ευχαριστώ πολύ τη συνάδελφο από την Ιταλία, κ. Emanuela Boffa Ballaran, για την συνεργασία και τον ενθουσιασμό της!

Τετράδη  Λίνα

 

 

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι μαθητές της Γ΄ και Ε΄ τάξης ,συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning , αντάλλαξαν χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών σχολείων.

 

                                                                                 Κιζλαρίδου Νικολέττα

                                                                            Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας

 

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ  E TWINNING

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Σχολείου μας συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό eTwinning έργο “Tellme, tellme”. Δεκατρία σχολεία από οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται με στόχο να βοηθήσουν τους μαθητές να βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας τους στην Αγγλική γλώσσα. Για να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητες του έργου, οι μαθητές θα χρειαστεί να συνομιλήσουν μεταξύ τους και με τους μαθητές των άλλων Σχολείων, αναδεικνύοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των χωρών , χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα ως τον συνδετικό κρίκο.

eTwinning certificate

http://www.etwinning.net/en/pub/profile.cfm?f=2&l=en&n=105494

http://blogs.sch.gr/ptetradi/

 

 

    Η συμμετοχή του σχολείου μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning φέρνει τους μαθητές σε επαφή με συνομηλίκους τους των άλλων ευρωπαϊκών σχολείων μέσα από ανταλλαγή εργασιών και δραστηριοτήτων που γίνονται μέσω διαδικτύου.

    Ενδεικτικά παρουσιάζουμε μέρος αυτών των εργασιών σχολικής χρονιάς 2011-12:

     Τα αγαπημένα μου ζώα από τους μαθητές του Γ2 εδώ...

      Η ιστορία της Θεσσαλονίκης από τους μαθητές  του Δ2 εδώ...

      Η αγαπημένη μου ιστορία από τους μαθητές του Ε2 εδώ...